Kolarov: Očekivao sam da FSS ne sumnja u moju povredu

Fudbal 03. apr 202114:054 komentara
Aleksandar Kolarov
VEGARDxWIVESTADxGRoTT BB201007VG104

U emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" na televiziji Nova S, bivši kapiten srpske fudbalske reprezentacije Aleksandar Kolarov je govorio o tome zašto se razočarao u Fudbalski savez Srbije koji kako kaže nije stao u njegovu zaštitu. Defanzivac Intera je pričao i o potencijalnom dolasku u Crvenu zvezdu, Draganu Stojkoviću...

Aleksandar Kolarov je sam odlučio da ne igra na najvažnijem meču reprezentacije Srbije u poslednjih nekoliko godina jer je bio povređen. Ipak izgleda da mu u Savezu nisu verovali i zato nisu stali u njegovu zaštitu.

Očekivao sam da Savez stane iza mene, da se ne sumnja u moju povredu, istina je da sam bio povređen. Tad što su se javljali i pričali, to je neko komentarisao iz svog interesa, da se svali krivica na mene. Pre 10 godina je neko drugi bio kriv kada je promašio penal, očekivao sam da na meni bude najveća krivica. To je otišlo u nekom drugom smeru, ako sam ja bio problem više nisam„, rekao je Kolarov u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

U novembru nisam očekivao da bude drugačije, sam sam odlučio da ne igram, pisalo se da je trener meni zabranio da igram jer sam bio povređen. Na svoju ruku sam radio neke stvari da bih mogao da igram jer nisam bio zdrav, mislio sam da ne mogu da pomognem ekipi. Posle tri minuta bih se uhvatio za nogu i ne bi pisali o meni„.

Kolarov kaže da je sada zdravstveno dobro i da ima super odnos sa Draganom Stojkovićem i da će se njih dvojica sresti u Milanu uskoro.

U reprezentaciji sam prisutan skoro 15 godina, i mislim da igrači, govorim ovo ne bežeći od krivice i ne bežim od naše odgovornosti, su najmanje krivi za neke loše rezultate. Činjenica je da mi isto tako snosimo deo krivice, ali moraš i da nas staviš u najbolje uslove da bismo bili najbolji. Godinama od nas nije izvlačen maksimum, ima tu i krivice trenera, rukovodilaca… Ali verujte, mi igrači se osećamo najviše poraženim kad reprezentacija izgubi, jer mi najbolje osećamo fudbal”, dodaje Kolarov.

On je rekao i da mu se ne vraća u srpski fudbal.

Pisalo se o mom dolasku u Zvezdu, znam. Ma, nije meni problem da se vratim u srpski fudbal, ali igrati protiv nekih klubova… Ne treba meni to. Radije bih da se vratim da sednem i odgledam utakmicu. Da se razumemo, ne bih da budem shvaćen pogrešno, nisam se ja rodio u Parizu, pa da mi je sada glupo da igram ovde, nego prosto, stvarno bih voleo da lepo dođem, sednem, gledam Zvezdu i odem kući. Najverovatnije, 99,9% se neću vraćati u naš fudbal, završiću karijeru u inostranstvu„, kaže Kolarov.

Komentari

Vaš komentar