Lalatović: Objasnio sam Papunašviliju neke stvari

Starsport

Meč između Voždovca i Radničkog iz Niša igra se u ponedeljak od 18 časova.

Trener Radničkog iz Niša Nenad Lalatović rekao je da bi za njegovu ekipu pozitivan rezultat bio da ostanu neporaženi protiv Voždovca. 

„Kad se sve sabere i oduzme, smatram da bi za nas pozitivan rezultat bio da ostanemo neporaženi. U ovom mini ciklusu od dve utakmice do reprezentativne pauze, ja bih bio zadovoljan sa učinkom od četiri do šest bodova“, rekao je Lalatović, preneo je klupski sajt. 

Fudbaleri niškog Radničkog gostovaće u ponedeljak ekipi Voždovca, u meču 11. kola Super lige Srbije. Voždovac je šesti sa 17 bodova, dok je niški tim na 14. mestu sa devet bodova. Ovo će ujedno biti prva utakmica Lalatovića na klupi Radničkog, nakon što je ponovo imenovan za trenera tog kluba 5. septembra.  

Lalatović je dodao da je uradjena analiza protivnika, uz ocenu da su ga igre beogradskog kluba „prijatno iznenadile“. 

„Imaju dosta mladih igrača, brzi su gore i po bokovima, njihovi igrači koji se ubacuju iz drugog plana mogu da naprave problem. Dobro se i organizovano brane. U svakom slučaju, sve pohvale njihovom treneru, koji je to odlično posložio, u svakom trenutnu se zna ko šta radi na terenu“, rekao je on. 

On je istakao da je Voždovac prvi superligaški tim koji je vodio, ali da je uveren da ne mogu da iznenade njegov tim. 

„Voždovac je moj prvi superligaški klub u trenerskoj karijeri, veoma ih poštujem. Ali, mislim da nas ne mogu ničim iznenaditi. Igra se na podlozi na kojoj inače ne treniramo, što je još jedna njihova prednost“, istakao je Lalatović. 

Pohvalio je Lalatović igrače Radničkog i ocenio da su veoma kvalitetni. 

„Malo su se žalili da su umorni, pokušali smo da ih osvežimo, većina treninga je bila taktičke prirode. Videćemo, ponavljam, u reprezentativnoj pauzi da li treba eventualno da podignemo fizičku spremu, imaćemo vremena za za jedno 20 odsto. Tada ćemo imati prostora za to. Puno smo i pričali, svesni su da je devet od mogućih 30 bodova premalo, da nam konkurenti za Evropu beže i više od 10 bodova“, rekao je on. 

„To je mnogo, ali ne i nedostižno. Moramo već od Voždovca i rezultatski da se konsolidujemo. Svaki igrač će dobiti jasne zadatke, jedan da ih ne sprovede u delo, nećemo uspeti da ne izgubimo na krovu“, dodao je on. 

Trener Radničkog istakao je da voli kada igrači igraju na svojim prirodnim pozicijama, a u vezi sa pozicijama Save Petrova i Giorgija Papunašvilija. 

„Što se Petrova tiče, ja njega izuzetno cenim, hteo sam da ga dovedem još kad sam bio u Kragujevcu. Mislim da on može da se snađe i na krilnoj poziciji. Sad, svaki trener ima neke svoje zahteve, ali brzo će se on snaći kod mene. E sad, Papunašvili, kada sam došao, bio sam jako nezadovoljan posle prvog treninga. Nisam tada ni znao ko je on. Posle sam ga pozvao u kancelariju i objasnio neke stvari“, rekao je on. 

Lalatović je rekao da Papunašvili iza sebe ima uspešnu karijeru, ali da to kod njega ništa ne znači, ukoliko ne pruža maksimum na svakom treningu. 

„Onda će ovde svi da te cene. Igrao si za velike klubove, ali Radnički sada mora da ti bude najveći. I, pravo da vam kažem, popravio se. Ako tako nastavi, istesaću ja njega tokom pauze, biće on pojačanje za nas“, zaključio je Lalatović.

Komentari (0)

Vidi sve komentare