Legendarna fudbalerka osuđena – započela odvikavanje od alkohola

Fudbal 26. jul 202209:13
Houp Solo
Scott Winters ICON Sportswire via Guliver

Houp Solo, koja je od 2000. do 2016. godine bila golman ženske fudbalske reprezentacije SAD i koja je smatra jednom od najboljih fudbalerki 21. veka, osuđena je zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Nekadašnja svetska i olimpijska šampionka pre četiri meseca je uhapšena u Severnoj Karolini, kada je pronađena bez svesti i pod uticajem alkohola na parkingu jednog supermarketa, dok su na zadnjem sedištu bili njeni dvogodišnji blizanci.

*Čuvena fudbalerka neće u Kuću slavnih, leči se od alkohola

Solo (40) je dobila kaznu od 30 dana, koju je već odradila jer je bila na odvikavanju u jednom rehabiliacionom centru. Moraće Solo da plati i nešto više od 3.000 dolara na ime kazne i sudskih troškova. Osim toga, Solo je dobila i uslovnu kaznu od 24 meseca.

Incident se dogodio u martu, protiv Solo su tada podnete i prijave zbog zlostavljanja dece, ali su one u međuvremenu dobrovoljno odbačene.

Očevici su tada naveli da je Solo čitav sat bila bez svesti u kolima, kojima je bio upaljen motor, dok su deca sedela na zadnjem sedištu. Nivo alkohola u krvi bio je triput veći od dozvoljenog u trenutku kada ju je policija testirala.

U aprilu je Solo objavila da ulazi u proces rehabilitacije od alkoholizma, pa je zbog toga zadražila od fudbalske federacije SAD da odloži njeno uvođenje u Kuću slavnih za 2023. godinu.

Njen suprug je Džeremi Stivens, nekadašnji tajt end Sijetl Sihoksa i Tampa Bej Bakanirsa.

Komentari

Vaš komentar