Lisabone, dobro jutro: Srbija hoće u Katar

Fudbal 14. nov 202114:3548 komentara
Izvor: FSS

Srbija veruje u čudo i novi fudbalski poredak. Rešeni da iskoriste prvu mondijalsku pozivnicu najbolji srpski fudbaleri, u monumentalnom Lisabonu, pucaju na – tri boda. Ne mareći bogatu istoriju i moćno ime doskorašnjeg vladara Evrope – Portugala.

Od izveštača iz Lisabona

Lisabone, dobro jutro – Srbija hoće na Mondijal!

Klasično novembarsko prepodne u glavnom gradu Portugala, vedro nebo i Celzijusi „našpanovani“ do 22. podeoka, kako sati prolaze, na pločnicima centralne Avenije liderdad, upilo je obrise specifičnosti. Dah fudbala, spektakl o kojem se priča na svakoj stazici Lisabona i bezbroj putnika namernika sa srpskim zastavama, najavljujući utakmicu odluke, spakovali su sebi svedočanstvo događaja o kojem će na novembarskoj sredokraći intezivno priča…

Povezane vesti

„Da luž“ je spreman, Srbija hoće na Mondijal!

Stazom popločanog optimizma držao je tonus na vrhuncu jeseni Dragan Stojković Piksi. I uspevao u svakom trenutku da u javnosti, odavno sumnjičavoj prema domaćem fudbalskom proizvodu, pobudi najfinije emocije – ponos i takmičarsku želju za uspehom. Bez obzira što je na strani Golijat, sa imenima da glava zaboli… Pažljivo dozirani kovitlac superpozitivnih misli pretočio se i u svlačionicu. Profilisan tim i nova snaga na startnoj stazi doveli su Srbiju pred vrata Mondijala u Kataru. I ne misli da se povuče kad je najbitnije!

Poslednjih sati, uoči diktiranja najboljeg tima, stručni štab „orlova“, definisao je konačne konture startnih 11. Superofanzivna taktika, manje plod trenutka, više konstatne ideje selektora i najbližih saradnika, definisala je od marta novu fizionomiju srpskog tima. U meču epske težine i mondijalske arome, nema razloga za odustajanje. Obećao je Piksi – sve može da vas iznenadi, ali dobra igra Srbije nikako! A, predvodnik „orlova“ čovek je od reči. Videlo se to od prvog dana kvalifikacija.

Željni istorije i društva najboljih, Rajković, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Straninja Pavlović, Andrija Živković, Sergej Milinković Savić, Nemanja Gudelj, Filip Kostić, Dušan Tadić, Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović, staviće do znanja od prvog minuta na „Da lužu“ da prihvataju prvi poziv za Mondijal. I ko god se kasnije nađe na terenu slediće istu filozofiju.

A, to je već dobar zalog dobrih vesti iz Lisabona.

I da, Srbija zaista hoće na Mondijal 2022.

Nedelja, od 20.45 eksluzivno na Novoj S.

Utakmice reprezentacije Srbije ekskluzivno su dostupne za sve SBB korisnike, na EON, TotalTV i D3 platformama. Možete ih pratiti i ukoliko niste SBB korisnik, u EON paketima van SBB mreže! (PROMO)

 

Komentari

Vaš komentar