Makedonci traže najstrožu kaznu za Arnautovića

Fudbal 14. jun 202120:44 3 komentara
Marko Arnautović, Ezdžan Alioski
Justin Setterfield/Getty Images

Fudbalska federacija Severne Makedonije (FFM) ne želi tako lako da pređe preko ispada Marka Arnautovića i zahteva od UEFA da kazni reprezentativca Austrije.

Makedonci su na startu Evropskog prvenstva poraženi od Austrije 3:1, a dan posle meča u Bukureštu više se priča o ‘sukobu’ Arnautovića i Ezdžana Alioskog nego o samoj utakmici.

Makedonci smatraju da je napadak srpskog porekla posle trećeg pogotka provocirao Alioskog. Iako je nepoznato šta je tačno rekao austrijski napadač, njegov potez smatra se nacionalističkim ispadom.

Arnautović se u ponedeljak izvinio i poručio da nije rasista, a iz FFM su potvrdili da su poslali dopis UEFA i zatražili kaznu za pomenuti incident.

„Fudbalski savez Makedonije najoštrije osuđuje nacionalistički ispad austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića, nakon pogotka postignutog u jučerašnjoj utakmici. Istovremeno vas obaveštavamo da smo UEFA poslali zvaničan dopis u kome tražimo najstrožu kaznu za Arnautovića. Kao ‘kuća fudbala’ uvek smo protiv nacionalizma, diskriminacije i svih ostalih oblika vređanja i ispada koji nisu u duhu fudbala i vrednosti za koje se svi zajedno zalažemo,“ navodi se u saopštenju i dodaje:

„Uvek ćemo braniti interese i dostojanstvo makedonskih reprezentativaca gde god igrali.“

Ukoliko UEFA utvrdi da je zaista bilo nacionalističkih uvreda, Arnautovića sigurno očekuje stroga kazna.

Makedonija 17. juna u drugom kolu igra sa Ukrajinom u Bukureštu, dok se Austrija u Amsterdamu sastaje sa Holandijom.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)