Mateus: Ako budemo igrali ovako protiv Španije, ispašćemo

Fudbal 24. nov 202211:19 0 komentara
Lotar Mateus
Copyright: xIrinaxR.xHipolitox

Legenda nemačkog i svetskog fudbala, Lotar Mateus, kritikovao je selekciju Nemačke posle šokantnog poraza od Japana (1:2), u prvom meču na Svetskom prvenstvu.

Rekorder po broju odigranih utakmica na Svetskom prvenstvu, rekao je da će Nemci, ako značajno ne poboljšaju svoju igru protiv Španije, najverovatnije ispasti već u grupi.

„Ako odigramo protiv Španije tako, kako smo odigrali drugo poluvreme protiv Japana, bićemo eliminisani. Sada je tim, pod više nego ekstremnim pritiskom. Moraju da pobede. Jedan bod verovatno neće biti dovoljan“, rekao je Lotar za „BILD TV“.

Mateus je kritikovao i neka rešenja selektora Hanzija Flika:

„Uvek sam ga podržavao, ali sada nisam razumeo neke stvari. Trener treba da se suoči sa teškim pitanjima. Zanimaju me bekovi. Zašto Kerer, koji je igrao u poslednje vreme, nije igrao danas? Golove, koje smo primili, došli su sa krila. Zule nije vezni igrač. Kod drugog gola Raum je bio previše napred, ali su odbrambeni igrači tu da brane. Šloterbek je izgledao iznenađeno i nije bio dovoljno agresivan. Ni izmene nisu bile dobre“, zaključio je Mateus.