Megvajer kao primer loše ekonomije u Skupštini Gane

Fudbal 01. dec 202220:411 komentar
Hari Megvajer
Izvor: REUTERS/Lee Smith

Skupština Gane pred početak Mundijala donela je odluku da sednicu na kojoj je jedina tema trebalo da bude Zakon o budžetu za 2024. odloži kako bi svi mogli da gledaju prvi meč reprezentacije na Mundijalu. Sada je sednica održana, a premijer ove zemlje postao je hit na društvenim mrežama.

*Budžet može da čeka: Skupština Gane odložena zbog fudbala

Premijer Gane Isak Adongo je zabavio sve članove Skupštine, ali zabavio je i ceo svet svojim izlaganjem na temu budžeta za sledeću godinu povlačeći u govoru zanimljive paralele i pominjući Harija Megvajera!

„Ako volite fudbal.. Ima igrač Engleske koji se zove Hari Megvajer. On igra za Mančester junajted. Dok je bio u Lesteru, pravio je faulove nad svima, bacao se i uklizavao svuda. I videli su ga kao najboljeg defanzivca na svetu.

Onda je Mančester junajted odlučio da ga kupi. I on je postao najveća opasnost za odbranu Mančestera tako što je faulirao svoje igrače i davao asistencije rivalima.

A kada oni nisu uspevali da postignu golove, Megvajer je to radio umesto njih.

Podsetio bih vas da mi u ovoj državi imamo ekonomskog Megvajera“, rekao je premijer koji je dodao da je njegov zamenik Mahmudu Bavumia postizao autogolove kao pomenuti defanzivac.

Komentari

Vaš komentar