Milojević: Sutra će pobediti hrabrija ekipa

Fudbal 05. okt 202213:29 3 komentara
Miloš Milojević
FK Crvena zvezda

Crvena zvezda će u četvrtak na stadionu "Rajko Mitić", a u okviru trećeg kola Lige Evrope dočekati Ferencvaroš. Meč počinje u 18.45. Trener Miloš Milojević uveren je da njegov tim može do prve pobede u grupi.

Crvena zvezda je posle dva odigrana meča na poslednjem mestu u H grupi bez bodova, ali Milojević kaže da je još sve otvoreno.

„U opticaju je još 12 bodova. Verujem da možemo da pobedimo Ferencvaroš. Kad prođe ta utakmica, razmišljaćemo o tabeli“, rekao je Milojević na konferenciji za medije u sredu.

Milojević je pričao i o porazu Ferencvaroša za vikend od Kečkemeta.

„Teško je reći posle jedne utakmice da li su u dobroj formi. Svakom se desi da izgubi. Nije im legla igra Kečkemeta. Ne mislim da je to loša forma. Svaki poraz poljulja neki tim, tako da verujem da je i njih ovo poljuljalo“.

Nije želeo Milojević da poredi srpsko i mađarsko prvenstvo, ali je pohvalio stabilnost ekipa u tamošnjem šampionatu

„Što se tiče razlike u prvenstvu, sve ocene bi bile paušalne, ali ono što je primetno je da su stvorili bolje uslove za rad, stadioni su im perfektni, a tri, četiri kluba koji imaju veći kvalitet i finansijsku moć od ostalih odskaču. Krasi ih stabilnost“.

Ipak, Milojević poziva na oprez i napominje da Ferencvaroš ima svoje kvalitete, posebno u brzonogim napadačima.

„Obraćamo pažnju na to u pripremi utakmice. Ne želimo da igramo reaktivan fudbal. To nije u DNK kluba ni u mojoj DNK. Želimo da diktiramo stvari, da igramo, da im skratimo prostor, jer imaju brzinu i verujem da će momci to odraditi dobro. S druge strane, Zvezda je veliki klub, i ljudi traže ostavke, a ako su ostavke realne, ne mogu ja da utičem na to. Jedino što ja mogu je da radim i da indirektno utičem na rezultate. To je proces koji je jednostavno nemoguće uraditi za pet ili 10 dana. Idemo u dobm pravcu, a svaka pobeda nam to potvrđuje i svaki poraz i loš rezultat ostavlja znak pitanja, ali i to je paušalno ocenjivanje. Izgubi Ajaks i 1:6 kod kuće od Napolija, ali to je fudbal, zato je toliko popularan. Ipak, ne razmišljam ni o čemu, sem o pobedi“.

„Mi igramo kod kuće i na Marakani uvek želimo da budemo ofanzivni, i imamo kvalitet za to i naš tim je selektiran za takvu igru. Konkretno Šamrok je pravljen da igra na kontru i svaka ekipa tog tipa ima druge kvalitete. Nije nam cilj da se pazimo toga kako Ferencvaroš igra, jer postoje načini da se tranzicija zaustavi i drugačije. Nama je bitno da pobedimo, ali u procesu gde se igra stvara i tim postoji, tako da 70 posto moramo da se osvrnemo na to kako ćemo mi da odigramo, a 30 posto da ispratimo njih“, dodao je.

Kao što to uvek ističe svaki trener Crvene zvezde, tako i Milojević kaže da je pritisak sastavni deo posla.

„To je za veličinu kluba normalno, ako su očekivanja realna. Na to ne mogu da utičem. Mogu da utičem na rad. Idemo u dobrom pravcu. Svaka pobeda to potvrđuje. Svaki poraz ostavlja znak pitanja. Zadovoljan sam urađenim u prethodnih 40 dana koliko sam trener Zvezde i mislim da mi koji radimo vidimo to. Postoje jasni principi u zahtevima igrača za napadački deo gde želimo da igramo vertikalno, a da u defanzivi hoćemo da budemo u presingu veći deo utakmice, kako bi je ubrzali i povećali njen efektivni deo, koji je sticajem okolnosti u Srbiji veoma mali. I da smo sve pobedili sa 5:0, mislio bih da može bolje, takav sam, i momci to znaju i prihvataju pozitivno. Ova grupa igrača ima kvalitet i za više, znam to i zadovoljan sam i kako oni prihvataju stvari. Što se tiče utakmice, sutra će hrabrija ekipa pobediti. Zadovoljan sam prekidima, iako ima prostora za napredak i u tom segmentu. Postizali smo golove iz kornera, ali moramo da budemo ubojitiji u direktnim i indirektnim prekidima, i sa strane i po centralni. Ne tražim sebi vreme i alibi, ali igra se na tri dana i nema prostora da se do detalja radi na nekim stvarima. Srećom, momci su utrenirani i taktički spremni, pa to ide lako“, zaključio je trener Crvene zvezde.