Najverovatnije finale Mundijala Brazil – Portugal

Fudbal 07. dec 202208:559 komentara
(Slavlje Brazilaca: Vinisijus Žunior, Rafinja, Lukas Paketa i Nejmar) Brazil's Neymar celebrates scoring their second goal with Vinicius Junior, Raphinha and Lucas Paqueta FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - Brazil v South Korea
Izvor: REUTERS/Carl Recine (Slavlje Brazilaca: Vinisijus Žunior, Rafinja, Lukas Paketa i Nejmar)

Došli smo do poslednjih osam timova na Mundijalu u Kataru, a selekcija Brazila i dalje je prvi favorit za osvajanje titule, prema analizi kompanije Grejsnout.

Selesao sada ima 25 posto šansi da osvoji titulu, a sledi Argentina sa 20 procenata: ta dva tima potencijalni su protivnici u polufinalu, ako Brazil prođe Hrvatsku, a Gaučosi Holandiju.

Sledi reprezentacija Portugala sa 13 posto šansi za trofej, a to ujedno znači da su oni prvi kandidati za finale iz donjeg dela žreba.

Grejsnout je servis za obradu podataka u vlasništvu „Nilsena“, kompanije koja se bavi informacijama i koja je jedan od svetskih lidera na polju merenja udela u tržištu.

Slede Holandija i Francuska sa po 11 posto šansi, kao i Engleska sa 10 posto.

Hrvatskoj se daju najmanje šanse da će doći do finala, samo 11 posto, a Maroko je na 18 procenata.

U poređenju sa prognozom pre turnira, Hrvatska je zamenila Španiju u levom delu žreba, dok je Maroko umesto Belgije među najboljih osam – preostalih šest učesnika tačno su prognozirani.

Komentari

Vaš komentar