Navijači napali Kljajića, on napustio klub, za njim otišli Ljajić i Dudić

Fudbal 22. mar 202322:47 10 komentara
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Novi Pazar je šestoplasirani tim na tabeli Superlige. I dalje je u borbi za plasman u Evropu, ali nakon dva vezana poraza došlo je do smene trenera što je u svetlu dešavanja od srede zaista najmanja briga Pazaraca.

Filip Kljajić je u januaru poneo kapitensku traku, a minulog vikenda doživeo je teške uvrede navijača nakon poraza od Kolubare.

Pokušaj pomirenja sa navijačima doneo je samo pogoršanje cele situacije.

Na konstatacije kapitena da ne shvata u čemu je problem jer ekipa igra dobro i u dobroj je poziciji da izbori nastup u Evropi, usledile su uvrede na verskoj i nacionalnoj osnovi. Tri dana kasije, generalni sekretar kluba Fikret Međedović je organizovao sastanak sa navijačima u jednom kafiću u Novom Pazaru.

„Pozvao me je da se ponovo sastanem sa navijačima. I tu sam doživeo maltretiranje, još gore stvari, što je i on video. Hvatali su me za glavu, zavrtali uši, pretili da će mi lomiti ruke i vaditi oči“, rekao je Kljajić za Novosti.

Logično i očekivano, Kljajić je odlučio da napusti klub.

Kapitena je sledio i predsednik kluba, Rasim Ljajić koji je Kljajiću i njegovoj porodici uputio izvinjenje i u izjavi koju je dostavio Mocartsportu poručio da više ne želi da ima ništa sa klubom čiji je imidž godinama pokušavao da promeni i izgradi.

„Ne želim da zataškavam bruku koja se dogodila, jer bih onda bio saučesnik u njoj. Ne bi bilo pošteno ni prema kapitenu Kljajiću, koji je za kratko vreme boravka u Pazaru pokazao da je i ljudska, moralna i sportska veličina. Ne bi bilo pošteno ni prema iskrenim i brojnim navijačima kluba koji moraju saznati istinu zbog koje klub ulazi u najveću krizu u poslednjih nekoliko decenija. Što se mene tiče, sa huliganima ne želim da budem na istom mestu, pa ni na tribinama stadiona. A biće interesantno videti da li će ovaj napad na kapitena Kljajića dobiti i svoj sudski epilog“, poručio je Ljajić.

Tu nije bio kraj. Feđa Duduć koji je u sredu trebalo da odradi prvi trening sa ekipom i započne mandat u Novom Pazaru, došao je na stadion, okrenuo se na peti, podneo ostavku umesto da izvrši prozivku i odlučio da se u četvrtak vrati u Sarajevo.

„Po samom dolasku na stadion zatekao sam problem koji se desio taj dan, odnosno napad na kapitena Filipa Kljajića gde je on odlučio da mu je to poslednji dan boravka u Novom Pazaru. Razgovarao sam lično sa njim, ali nisam uspeo da promenim njegovu odluku što u potpunosti razumem, jer je njegova sigurnost i sigurnost njegove porodice dovedena u pitanje. Nakon toga otišli smo na stadion, zatekao sam jednu tišinu u svlačionici i igrače koji su u strahu da sutra ne dođu i oni u istu situaciju koja se dogodila Filipu. Kroz razgovor sa njima uvideo sam da im je jako teško palo ovo što se dogodilo njihovom kolegi i bili su svi uz njega“, rekao je Dudić za Sportsport.ba i dodao da ni on neće ostati u klubu koji je napustio i predsednik na čiji je poziv i prihvatio ulogu trenera koja je trajala manje od dana.