Nemačka u duginim bojama u inat UEFA

Fudbal 23. jun 202112:44 4 komentara
Manuel Nojer, reprezentacija Nemačke, Euro 2020
Pool via REUTERS/Matthias Schrader

Prethodnih dana tema kapitenske trake Manuela Nojera bila je jedna od onih o kojima svako ima svoje mišljenje.

Dosta licemerno, UEFA je prvo pokrenula istragu zbog toga što je traka na ruci Manuela Nojera u bojama duge jer to smatra „političkom porukom“.

Povezano

Nakon niza kritika i podsećanja da sama UEFA proklamuje jednakost i raznolikost, Fudbalski savez Nemačke dobio je obaveštenje da je istraga obustavljena.

Dalji razvoj situacije bio je takav da je FS Nemačke tražio dozvolu da u duelu protiv Mađarske stadion bude osvetljen u duginim bojama, ali je nije dobio.

U znak podrške igračima i savezu, a malo i u inat UEFA nemački Bild osvanuo je u sredu sa neuobičajenom poslednjom stranom, onom koja je za štampane medije jednako bitna koliko i naslovna.

Na njoj nema vesti, nema fotografija.. Tu je samo jednostavno odštampana duga.

I nije se pobunio samo Bild. Na isti način su protest iskazali brojni drugi štampani mediji u Nemačkoj. Pridružili su se i nemački privredni giganti poput BMW, ali i LGBT udruženja iz cele zemlje kao i poznate ličnosti i sportsiti koji na svojim društvenim mrežama ističu poruke u duginim bojama.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)