„Nemoguće je nekome reći da čita knjigu ako ne zna slova“

Fudbal 22. jul 202215:475 komentara
Ilija Stolica
FK Partizan

Fudbaleri Partizana odigraće u subotu od 21 sat prvi meč na svom terenu u novoj sezoni. Na stadionu u Humskoj dolazi TSC iz Bačke Topole.

Na konferenciji za medije pred ovaj duel trener Partizana Ilija Stolica najavio je debi najzvučnijeg pojačanja Fusenija Dijabatea.

„Duboko verujem da je fudbal timski sport, a ekipa uvek u prvom planu. Dijabate je fudbaler ogormnog kvalteta, uverićete se već na prvoj utakmici, ali je u službi kolektiva i siguran sam da će podići kvalitet cele ekipe. Spada Fuseni u grupu fudbalera zbog kojih se dolazi na stadion, ali kao trener smatram da se zbog svakog ide na tribine. Specifičan je i verujem da ćete imati prilike da se uverite sutra“, rekao je Stolica.

„Već drugi derbi za nas. Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik, među najbolje organizovanim u ligi, sa evropskim ambicijama. Srećni smo što se posle dva gostovanja vraćamo kući, pozivam navijače da nas podrže, vide novi tim, u novoj opremi, nekoliko igrača koji će prvi put zakoračiti na naš stadion. Važno nam je da postoji razumevanje za proces koji prolazimo. Svi bi hteli da to bude brže, ali ni u fudbalu, ni u životu stvari ne idu jednostavno. Važno je da 90 minuta bude podrška, a posle meča aplauz ili kritika“, nastavio je Stolica izlaganje pred novinarima.

„Bilo gde, ne samo u Paritzanu, mora da postoji vreme za proces. Za sve u životu, pogotovo u sportskom kolektivu kakav je Partizan, mora da postoji razumevanje. Došao je novi trener, otišlo deset igrača, do pre dve sedmice nismo ni imali kompletan tim na okupu. Nije izgovor, ali duboko verujem da azbuka mora da se uči od početka. Nemoguće je nekom reći da odmah počne da čita knjigu, a ne zna sva slova. Uigravanje i mehanizmi su sastavni deo toga“.

Ono što je bilo prošle nedelje, ostaje u prošlosti. Stolica se nada da su lekcije naučene, a biće i promena u timu u odnosu na duel u Nišu.

„Odradili smo kompletnu analizu meča sa Radničkim. Ne postoji jedno mesto ili jedan čovek odgovoran. Uvek je tim u pitanju kad je reč o greškama. Poznato je da često rotiramo, uvek će rokade biti prisutne. Videćete u subotu koje“.

Svestan je Stolica problema koje njegov tim ima.

„Trebalo bi da dođe do saniranja. Nadam se da više nećemo grešiti. TSC gaji napadački fudbal. Kolegu Žarka Lazetića cenim, njegov stil je prepoznatljiv, a TSC je među ekipama koje je lakše analizirati, jer su vam jasni principi i ideje. Lako je igrati protiv tima gde je fubal u provm planu, verujem da će naš kvalitet odneti prevagu“.

Da li ova izjava znači da je bilo provokacija na koje su igrači naseli?

„Nažalost, postoje stvari koje su sastavni deo sporta i našeg fufbala. Nervoza je uvek dvosmerna ulica, koliko god se trudili da je izbegnemo potpomognuta je pritiscima, protivnika ili sa strane. Saglasan sam da moramo bolje da se kontrolišemo. I to je bio deo analize. Samo, ne možemo da živimo u prošlosti“, rekao je Stolica i na dodatno pitanje o otakmici u Nišu samo zaključio:

„Nikada se više ne bih vraćao na nju“.

Meč Partizan – TSC Bačka Topola igra se u subotu, 23. jula, od 21 sat.

Komentari

Vaš komentar