Nezvanično: Piksi pred potpisom

Fudbal 05. feb 202113:594 komentara
Dragan Stojković Piksi
Foto: Branko Spasojević

Od 14. decembra prošle godine fudbalska reprezentacija Srbije nema selektora.

Najavljivali su iz Fudbalskog saveza da će zamenika Ljubiši Tumbakoviću naći i pre dolaska 2021, ali već smo zagazili u drugi mesec nove godine selektora Orlovi nisu dobili.

Licitiralo se raznim imenima. Od mlađe garde trenera, preko iskusnih do stranaca, ali najčešće je pominjano ime Dragana Stojkovića Piksija.

Ali, čim je pomenuto njegovo ime postavilo se i pitanje njegove plate i odštete iz Gvangdžou R&F bez koje bi ostao u slučaju da prihvati poziv reprezentacije.

Iz veoma pouzdanih izvora potvrđeno nam je da je posao oko dovođenja Stojkovića za selektora praktično „završena stvar“ te da se u narednim danima očekuje da Fudbalski savez to ozvaniči.

Navodno, pregovori su (konačno) ušli u završnu fazu i ostao je sporan (samo) deo oko finansija i kadrovskih rešenja. Opet navodno, do pauze u pregovorima je došlo zbog Stojkovićevog puta u Pariz i puta čelnika FSS sa reprezentacijom u Dominikansku Republiku i Panamu.

Čini se da će Piksi pristati na to da zarađuje milion evra na godišnjem nivou. Koga će to uz samog Stojkovića dovesti u stručni štab i šta će svi oni zajedno doneti reprezentaciji Srbije ostaje da vidimo.

Ali tek nakon što FSS objavi bilo kakvu zvaničnu informaciju na ovu temu.

Jedino što se sada pouzdano zna jeste da kvalifikacije za Mundijal u Kataru počinju za mesec i po dana. Srbiju prvo očekuju dva vezana meča u Beogradu – protiv Republike Irske (24. mart) i Portugalije (27. mart) i gostovanje Azerbejdžanu (30. mart).

Komentari

Vaš komentar