Nije ispunio potencijal u potpunosti: Samir Nasri se povukao u 35. godini

Fudbal 27. sep 202111:02
Samir Nasri
Izvor: Simon Bellis/Sportimage (Cal Sport Media via AP Images)

Francuski fudbaler Samir Nasri objavio je da se povlači iz aktivnog bavljenja fudbalom, a ključan faktor koji je doprineo toj odluci je 18-mesečna zabrana igranja koju je dobio još 2018. godine zbog nedozvoljenog tretmana infuzijom na jednoj klinici u Los Anđelesu.

Poslednji put Nasri je profesionalno igrao za Belgijski Anderleht još 2020. godine, ali su kasnije povrede skratile njegov mandat u Briselu.

Svojevremeno se ovaj ofanzivni vezista iz Septem-Le-Valona smatrao jednim od najtalentovanijih fudbalera sveta – profesionalnu karijeru je počeo u Olimpiku iz Marseja 2004. godine.

Potom je nastupao za Arsenal (od 2008. do 2011. godine), Mančester Siti (do 2017), bio je pozajmljen Sevilji, a nosio je i dresove Antalije i londonskog Vest Hem Junajteda. Sa „Građanima“ je osvojio dve Premijer lige, a za reprezentaciju Francuske odigrao je 41 meč i postigao 5 golova.

Epizoda sa suspenzijom zbog dopinga me je mnogo povredila, kazna je bila više nego nepravedna. Ja sam samo dobio injekciju vitamina jer sam bio bolestan. To me je potpuno ’iseklo’. Vinsent Kompani me je pozvao da igram za Anderleht, ali nije bilo onako kako smo planirali jer nas je pandemija zaustavila. Više ne vidim izazov zbog kojeg bih igrao“, izjavio je Samir Nasri za francuski „Žurnal du Dimanš“.

Komentari

Vaš komentar