Novica Tončev traži uvid u tokove novca FSS

Fudbal 13. mar 202321:40 1 komentar
Promo

Član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i nekadašnji predsednik Regiona istočne Srbije Novica Tončev je uoči 27. sednice Skupštine FSS poslao dopis u kome je Savezu predstavio svoja primanja koja je ostvarivao kao sportski funckioner u proteklom mandatu i zatražio da to isto učini i celokupno rukovodstvo.

„U skladu sa dnevnim redom koji je predložen za sutrašnju sednicu Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, a odnosi se na finansijsko poslovanje, sedmu i osmu tačku dnevnog reda, predstavio sam svoja primanja koja sam ostvarivao kao član Izvršnog odbora i predsednik Regiona istočne Srbije u proteklom mandatu. Takođe zahtevam da se na sednici predstave i primanja čelnih ljudi, generalnog sekretara, selektora, sportskog direktora i svih ostalih članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, kao i da dobijemo precizan uvid u pojedinačne premije i troškove Svetskog prvenstva u Kataru“, naveo je Tončev u dopisu.

On podseća da se FSS delom finansira iz budžeta RS Srbije i napominje da javnost ima pravo da zna tokove novca, kao i da bude informisana o tome da li su poštovane procedure kada je u pitanju Svetsko prvenstvo.

Tončev je istakao da je kao član Izvršnog odbora trebalo da zna za odluke koje se donose i koji je iznos plata i premija u FSS.

„Moj cilj jeste da srpska javnost koja fudbal oduvek ceni i voli bude ispoštovana istinom i činjenicama“, izjavio je Novica Tončev.

Proslavljeni fudbaler Nemanja Vidić je danas povukao je kandidaturu za predsednika FSS. Dragan Džajić ostao je jedini kandidat za prvog čoveka srpskog fudbala.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare