Opet, nije šala: Partizan ne može da registruje novajlije

Fudbal 21. jul 202220:253 komentara
Miloš Vazura i Ilija Stolica
Starsport

Nije šala - Partizanu je ponovo, drugi put za nepuna tri meseca, izrečena zabrana registracija novajlija u letnjem prelaznom roku.

Odluku je donela Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici u četvrtak. Suspenzija važi naredna tri meseca.

Crno-beli, kako saznajemo, neće moći da registruju naredna pojačanja, zbog duga od nepunih 60.000 evra, i to prema najvećem rivalu – Crvenoj zvezdi.

Povezano

Za razliku od “aprilske mere”, poslednja se tiče direktno neizvršavanja obaveza unutar sistema Fudbalskog saveza Srbije.

Predstavnici Partizana imali su obavezu da, na osnovu pravosnažnih odluka organa Fudbalskog saveza Srbije, isplate najljućem rivalu oko 6,7 miliona dinara, zbog štete na tribinama, nastalih tokom poslednja dva meča sa Crvenom zvezdom. Administracija šampiona Srbije oglušila se na odluke FSS i do sada nije uplatila dve konačne fakture. Upkos upozorenjima, Partizan je u prelazni rok ušao sa dugovanjima i zato ne čudi odluka disciplinskog organa da ponovo izrekne poražavajuću meru klubu iz Humske.

Praktično, crno-beli u naredna tri meseca neće moći da registruju novajlije, pristigle u narednim danima prelaznog roka. Klubu iz Humske ostavljena je i mogućnost reprograma duga, dogovora sa crveno-belima, ili isplate po hitnom postupku. Dosadašnja pojačanja iz letnjeg registracionog perioda već su stekla pravo igranja za Partizan.

Podsetimo, proletos je FIFA “zadužila” Fudbalski savez Srbije da istu meru, ali oročenu na duži rok, izrekne crno-belima. Razlog – dugovanje Luganu prema Filipu Holenderu. Posle desetak dana, klupska administracija uplatila je novac na račun kluba iz Švajcarske. Bruka, ipak, nije umanjena…

Partizanu ostaje i mogućnost žalbe drugostepenoj komisiji FSS. Sudeći prema ozbiljnosti situacije, hitnosti angažovanja na letnoj pijaci i jasnom pravnom slikom slučaja, realnija je opcija da će već u narednim danima na račun Crvene zvezde leći blizu 57.000 evra.

 

Komentari

Vaš komentar