Orlići bez polufinala, ali i bez mesta na SP

Fudbal 25. jun 202222:01 komentara
fudbalska reprezentacija Srbije U19
FSS

Omladinska reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, poražena je u poslednjem meču na Evropskom prvenstvu od Asutrije koja je slavila rezultatom 3:2. U drugom meču grupe, Engleska je pobedom protiv Izraela potvrdila prolazak u polufinale sa prvog mesta. Izrael i pored poraza ide u polufinale.

Srbija je ovim porazom ostala bez mesta u završnici turnira, ali i bez prilike da se izbori za mesto na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.

Nisu izabranici Aleksandra Jovića igrali loše, ali je Austrija kaznila grešku i preko Kverfelda povela 1:0 u 25. minutu.

Srbija je uspela da dođe do izjedančenja u 44. minutu, Marko Lazetić je bio strelac.

Tek što je nastavljeno drugo poluvreme ponovo je Srbiju skupo koštala smušena reakcija u odbrani i ponovo je mrežu zatresao Kverfeld. Igrao se 56. minut.

Samo deset minuta kasnije slična slika i novi gol za Austriju. Ovoga puta strelac je bio Valner.

Probao je selektor Jović da sa tri izmene u 69. minutu malo razdrma ekipu, ali to nije urodilo plodom.

Usledile su još dve promene u 81. minutu, a onda i gol Srbije u 88. Strelac je bio Petar Ratkov.

Pokušavali su Orlići u narednih šest minuta koliko im je ostalo na raspolaganju da dođu do povoljnijeg rezultata, ali već je za to bilo kasno.

Srbija takmičenje, na koje je došla na fer-plej i manji broj žutih kartona u odnosu na Ukrajinu, završava sa jednim bodom osvojenim u remiju sa Izrealeom (2:2) i uz poraze od Engleske (4:0) i Austrije (3:2).

U polufinalima će se sastati Francuska i Izrael i Italija i Engleska. Slovačka i Austrija razigravaće za mesto na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina.