Orlovi rano lete iz Katara, Čiča kaže – Srbija loše analizirala protivnike

Fudbal 03. dec 202219:1863 komentara

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra se vraća za Beograd. Uprkos velikim očekivanjima, građani Srbije različito komentarišu učinak reprezentacije. Pojedini kažu da su razočarani i da su orlovi mogli da pokažu više, dok ima i onih koji u njih ne gube nadu. Pojedini sportski novinari ocenjuju - da fudbalska reprezentacija zbog svega što je pokazala na terenu nije zaslužila da prođe dalje.

U Katar su otišli sa osmehom. Da su uigran tim koji će da ostvari dobar rezultat, pre svih, verovao je selektor Dragan Stojković Piksi. U to su verovali i sami fudbaleri.

„Igračima je zaista stalo, ali kako je i sam Dušan Tadić posle meča rekao kao da nam je neko pucao u noge, nešto nije funkcionisalo“, kaže Dragan Čiča, novinar Sportkluba.

Pročitajte još

Zbog toga što nešto nije funkcionisalo, Srbija je na Svetskom prvenstvu primila ukupno 8 golova. Dve utakmice je izgubila, a jednu je odigrala nerešeno. Bilans uspeha – osvojen 1 bod.

„Oni su se trudili, žao mi je što su izgubili“.

„Što se mene tiče slabo, mogli su malo bolje“.

„Razočaran sam, jako su slabo igrali, ovo im je možda i najgora utakmica bila“.

„Ja mislim da su oni dali svoj maksimum, ali da taj maksimum nije onoliki koliki smo mi očekivali“.

„Očekivala sam više, ali dobro, šta je tu je“.

„Ja smatram da je ovo uspeh što smo otišli na Svetsko prvenstvo, kao simpatizer i navijač naše reprezentacije nisam zadovoljan, voleo bih da su prošli dalje“.

Sportski novinar Dragan Čiča kaže da je fudbalska reprezentacija Srbije ekipa koja ima potencijal, ali da to nije dobro iskoristila. Dodaje i da su orlovi na terenu pokazali izostanak mentalne snage i pobedničkog duha.

„Radi se o tome da je Srbija veoma loše analizirala protivnike za razliku od rivala koji su odlično uskautirali orlove i tačno znali gde su najveće slabosti ekipe, nedopustivo je bilo protiv Kameruna pre svega da na 3:1 ekipa prima dva gola iz kontranapada, a ovo protiv Švajcarske jednostavno – Švajcarska je kvalitetniji tim od Kameruna i ono što Švajcarska ima, a Srbija nema je kontinuitet nastupa na ovom nivou, kada Srbija bude imala kontinuitet, e onda će doći i rezultat“, kaže Čiča.

Pojedini sportski stručnjaci ocenjuju da sav teret nije samo na igračima, već i na selektoru, čija reakcija je izostala na terenu, a ranije je znao da promeni tok utakmice. Fudbalski trener Milovan Rajevac podseća da selektor Dragan Stojković od preuzimanja reprezentacije gaji ofanzivan stil, što se na Svetskom prvenstvu nije pokazalo kao dobitna kombinacija.

„Ovo je najviši nivo, najveća pijaca fudbala i jednostavno tu ne sme da ima kiksa, mi smo dosta puta kiksirali i mnogo golova smo primili, 8 golova za tri utakmice, kako kažu, ne možemo da damo koliko možemo da primimo, nije to samo jedan, dva igrača i zadnje blok da se brani, to je kompletno koliko se razvija igra u napadu, toliko se razvija igra u odbrani, jednostavno to nemamo“, kaže Rajevac.

Nakon eliminacije sa Svetskog prvenstva, orlovi bi sutra, kako je najavljeno, trebalo da se vrate u Srbiju.

Komentari

Vaš komentar