Osveta: Nikolić smenjen zbog kažnjavanja Tončeva

Novica Tončev
Starsport/Srđan Stevanović

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije, na sednici u subotu, smenio je Ivana Nikolića sa mesta disciplinskog sudije.

Isti sportski radnik nalazi se na čelu Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije. Sredinom januara, potpisao je kaznu o devetomesečnoj zabrani rada Novici Tončevu, prvom čoveku istočnog regiona, u fudbalskoj organizaciji.

Povezano

U odsustvu suspendovanog Tončeva, sednicom je predsedavao Miroslav Milivojević. Predlog se našao naknadno na dnevnom redu, posle govora Dejana Brankovića, predsednika trenerske organizacije, selektora omladinske reprezentacije Srbije i nekadašnjeg prvotimca niškog Radničkog.

Za smenu Ivana Nikolića glasalo je sedam delegata, trojica su bila protiv. Odluci su se usprotivili Vladan Gašić, prvi čovek FS Rasinskog okruga, Miloš Mitrović, predsednik FS  Nišavskog okruga i Vladica Milanović, čelnik fudbalskog Pomoravlja.

Ceo slučaj tumači se kao nedvosmislena osveta Novice Tončeva za suspenziju zbog ulaska u sudijske svlačionice i neportsko ponašanje prema službenim licima u poluvremenu utakmice Radnik – TSC (2:1). Isti ljudi, zanimljivo, svega mesec i po dana ranije, na sednici 20. decembra, usvojili su Nikolićev izveštaj. I to bez glasa protiv!

FS RiS nije imenovao Nikolićevog naslednika na sednici u subotu. Odluka je poverena operativnom telu – sekretarijatu regionalnog saveza.

Slučaj Ivana Nikolića, beskrompomisnog predsednika Disciplinske sudije FSS, još jedna je potvrda o aktuelnom osvetničkom ratu unutar srpske kuće fudbala. Iako je ranije imao podršku kolega sa istoka, najednom u većinskom delu osvešćenih da ipak nije dobro radio, jer „nije podržao predstavnike svog saveza“, dugogodišnjem sportskom radniku volšebno je izglasano nepoverenje. Bez obzira na prethodni učinak i neskrivenu aklimativnu podršku.

Prethodno je IO FSS, na sednici u sredu, izbrisao pripadnike „suprotne struje“, Milana Karadžića i Ninoslava Spasića, sa liste posmatrača…

Žestoka bitka vodi se za svaku poziciju, a izbora nema ni na vidiku. Prema najavama, raspisivanje se očekuje tek krajem meseca, a celokupan proces mogao bi da zabasa u ranu jesen, ili čak u narednu godinu… Bitke i sukobi tek nas očekuju.

Komentari (0)

Vidi sve komentare