Paradoks „stare dame“: Juveu odgovara Sergejeva slaba igra

Fudbal 26. nov 202213:36 6 komentara
Srdjan Stevanovic/Getty Images

Juventus već dugo želi u svojim redovima Sergeja Milinkovića Savića, a kako stoje stvari torinska "stara dama" će ovaj transfer probati da realizuje sledećeg leta. Ipak da bi se to desilo kako to Juventus želi, treba nekoliko uslova da se ispuni.

Sergej Milinković Savić je imao slabiji nastup protiv Brazila, a to bi moglo po svemu sudeći da pogoduje Juventusu. Radi se o tome da Juve želi srpskog vezistu već nekoliko godina, ali trenutno ne može da ga priušti ukoliko on zaista bude koštao oko 100 miliona evra kao što se spekuliše i koliko traži predsednik Lolito. Juve bi pre hteo da uzme Sergeja za 40 do 60 miliona.

Da bi se to desilo pod jedan Milinković Savić ne treba da potpiše novi ugovor sa Lacijom. Njemu ugovor ističe na leto 2024. i zato bi na leto 2023. bi trebalo da njegova vrednost na tržištu bude manja. Agent igrača Lacija Mateja Kežman je rekao da pregovora o nastavku saradnje sa Lacijom nema pre kraja Svetskog prvenstva.

Problem je za torinsku „staru damu“ taj što bi ovo privuklo interesovanje premijerligaša za Sergeja. Sa druge strane baš bi tu Juventusu trebali malo lošiji nastupi srpskog veziste koji bi rasterali zainteresovane ekipe i na taj način bi Juve ostao jedini uporan u želji da SMS zaigra u crno-belom.

Juve bi morao i da proda neke igrače, prostor bi se napravio odlaskom Adrijena Rabioa, Lenadra Paredesa i Vestona Mekenija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare