Piksi: Jasno mi je bilo da nećemo napraviti bolji rezultat

Fudbal 02. dec 202223:12226 komentara
Dragan Stojković
Izvor: REUTERS/Carl Recine

Selektor Srbije Dragan Stojković bio je razočaran posle poraza od Švajcarske, ali takođe je govorio i o eventualnom nastavku misije na klupi nacionalnog tima.

– Želim da čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Sigurno nismo zadovoljni rezultatom, što je normalno. Ali s obzirom na sve probleme koje smo imali od dolaska na Svetsko prvenstvo, u prvom redu govorim o povredama, učinili smo sve da ih vratimo, ali to je bio isuviše veliki problem za nas. Momci su se borili, dali sve od sebe, ali to za ovaj nivo apsolutno nije dovoljno. Ipak, ne mogu ništa da im zamerim, oni su dali sve od sebe – rekao je Stojković.

Da li nastavlja posao na klupi nacionalnog tima?

– U martu počinjemo kvalifikacije za EURO i imamo veliku želju da se nađemo tamo posle 24 godine. Tako da se tu ništa nije promenilo.

Priznao je da nije mnogo očekivao rezultatski s obzirom na probleme sa povredama.

– Treba biti dostojanstven i u uspesima i porazima. Imali smo skoro dve godine uspeha, sada je došlo do pada. Šta sam uradio u svlačionici? Pružio sam ruku igračima i rekao da moraju da budu dostojanstveni i kada ide i kada ne ide. Nekim igračima moram da skinem kapu, jer mnogi ne bi mogli ovo. Imali smo problem u defanzivnoj igri, ali to je za dublju analizu. Ovo je SP i morate da imate sve igrače potpuno zdrave i u top formi. Međutim, mi nismo imali sreće sa tim stvarima. Nisam bio srećan kada smo krenuli u Bahrein jer sam imao tačnu sliku stanja i jasno mi je bilo da nećemo moći da napravimo bolji rezultat.

Jedno od pitanja odnosilo se na provokacije Granita Džakie u finišu meča.

– Video sam da je nešto bilo, ali zaista ne znam šta je rekao. Dođe do provokacija, ružnih reči, određene neugodnosti, ali to je normalno u ovakvim utakmicama.

Do kraja utakmice nije znao da je Kamerun pobedio Brazil i da bi Srbija i sa minimalnom pobedom nad Švajcarskom bila eliminisana.

– Ne daj Bože da smo pobedili a da smo ispali. Bio sam iznenađen da je Kamerun pobedio Brazil, ali kada vidite ko je sve ispao Nemačka, Belgija, Urugvaj, Danska, onda vidite da je ovo Svetsko prvenstvo nepredvidivo.

Komentari

Vaš komentar