Piksi: Promenili smo mentalitet za kratko vreme, igrači mi veruju

Fudbal 23. mar 202213:26 0 komentara
Print screen

Fudbaleri Srbije u petak gostuju Mađarskoj u prijateljskoj utakmici. Selektor srpske reprezentacije Dragan Stojković kaže da se ekipa priprema maksimalno ozbiljno za ove utakmice. Takođe je pričao i o tome šta je i kako promenio u nacionalnom timu Srbije za kratko vreme. Utakmicu ćete gledati na kanalu Nova S od 19 i 30.

Novinari su pitali Dragana Stojkovića oko toga kakvu će ekipu odrediti za utakmicu sa Mađarskom.

„Imamo puno poverenje u svakog igrača. Ko god bude igrao znamo da zaslužuje i neće biti problema što se sastava tiče“, kaže Dragan Stojković.

S obzirom na to da meč nema rezultatski značaj za reprezentaciju Srbije, novinare je zanimalo i kako se „orlovi“ spremaju za mečeve sa Mađarskom i Danskom.

„Tačno je da nije ovaj meč toliko veliki psihološki pritisak. Svaki meč je važan i priprema je najozbiljnija jer drugačije i ne može. Tim Mađarske zaslužuje sav respekt. Sa te strane pristupamo pripremama najozbiljnije i tako se i spremamo. Juče ili sinoć smo imali i video analizu Mađarske jer sam želeo da igrači na najbolji način pripreme sebe za ono što ih očekuje. Sve ove stvari idu u prilog tome da se Srbija najozbiljnije sprema“, dodaje Stojković.

Selektora su novinari podsetili i na baraž za Mundijal 1997. godine kada je Jugoslavija dala Mađarskoj u baražu ukupno 12 golova. Piksi je tada bio kapiten „plavih“.

„Tadić se verovatno ne seća jer je imao sedam godina. Sećam se jer smo očekivali da odemo na Svetsko prvenstvo. Preozbiljno smo shvatili te mečeve, to je bilo pre 25 godina, sećam se rezultata ali i svih detalja na utakmici. Jugoslavija je tada imala odličan tim i zasluženo je išla na Svetsko prvenstvo. Mađarska kao fudbalska zemlja je bila pravi primer jedne fudbalske sile. Još u vreme Puškaša, Kočiša i svih ostalih asova koji su bili na vrhuncu svoje moći sredinom prošlog veka. Danas mi je drago da vidim novu fudbalsku Mađarsku koja je mnogo napredovala, mnogo se ulaže. Mene kao nekog ko voli fudbal to može samo da raduje. Mađarska je pokazala kako treba da se napreduje i to daje primer svim ostalima“.

Piksi je dodao i da je navijao za Mađarsku na minulom Evropskom prvenstvu na kom je taj tim kaže Stojković igrao moderan i brz fudbal. Takođe je selektor Srbije pričao i o povredama.

„Svaki tim ima svoje probleme i mi smo tu da to rešavamo. Vlahović neće biti u sastavu zbog povrede, mogu da vam kažem da je i Milenković blizu da bude van tima. Oseća lakšu povredu, grč u zadnjoj loži i rizično je da igra. 90% neće biti uz tim ali putuje sa ekipom za Budimpeštu“, dodaje Stojković.

Mađarski mediji su postavili Stojkoviću pitanje šta je tajna potpune promene srpske ekipe koja je posle ispadanja iz baraža za EURO uspela kao prva u grupi da prođe kvalifikacije za Katar.

„Srbija igra po modernim principima fudbalskim. Maksimalno je koncentrisana na nastup na terenu. Ključ svega je to što smo za kratko vreme promenili mentalitet. Igrači veruju u ono što rade i veruju u ono što se traži od njih a sve u funkciji tima. Taj mentalitet je jako bitan, a kako smo uspeli za kratko vreme… to će ljudi pričati o tome. Imamo iste ciljeve, verujem u igrače, fudbalske i ljudkse kvalitete i ono što je veoma važno i oni veruju meni. To je dobitna kombinacija. Uspeh promene mentaliteta, to je jedan od zaista važnih segmenta u ovom periodu“.

Utakmicu Mađarska – Srbija na kanalu Nova S uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana. (PROMO)

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!