Pižon kod Stankovića u stručnom štabu Zvezde

Fudbal 27. nov 202113:213 komentara
EPA

Legendarni Vladimir Petrović Pižon (66) biće deo stručnog štaba Dejana Stankovića u Crvenoj zvezdi.

Pižon, četvrta Zvezdina zvezda, već nekoliko nedelja je prisutan na treninzima crveno-belih, a sada će se njegovo mesto i ozvaničiti.

Petrović bi ponajviše trebalo da bude zadužen za rad sa mladim igračima, tj. da oni uz njega napreduju na osnovama igre, što je Stanković označio kao jednu od poteškoća.

„Šef Dejan Stanković je procenio da mu je Pižon potreban, sportski sektor je, naravno, odmah reagovao i sa zadovoljstvom usvojio njegovu ideju. Šta reći o Pižonu što već nije rečeno? Veliko, veliko ime, velemajstor fudbala, jedan od zaštitnih znakova Crvene zvezde, četvrta Zvezdina zvezda, legenda“, rekao je sportski direktor Mitar Mrkela za Sport klub.

Pižon je svojevremeno bio trener Stankoviću u Zvezdi, a poslednji klub koji je vodio bio je OFK Beograd 2015. godine. Bio je trener i Jemena, Iraka, reprezentacije Srbije, Kine, Dalijana, Vojvodine…

Zvezda je trenutno druga na tabeli Superlige Srbije sa 41 bodom, šest manje i utakmicom manje od Partizana, dok je u Ligi Evrope prva na tabeli sa deset bodova, pred poslednje kolo sa Bragom u gostima.

Komentari

Vaš komentar