Poketino: Treneri odlučuju, nema problema sa Mesijem

Fudbal 20. sep 202112:55 0 komentara
AP Photo/Francois Mori

U utakmici šestog kola francuske Lige 1 Pari sen Žermen je dobio Olimpik iz Liona 2:1. Lionel Mesi nije dočekao kraj utakmice na terenu jer ga je izveo trener Maurisio Poketino, a svi su primetili reakciju fudbalera "svetaca" koji je delovao začuđeno zbog zamene.

Umesto Mesija je ušao Ašraf Hakimi. PSŽ je došao do pobede tek u 93. minutu, a bio je to već treći meč Mesija u dresu novog kluba kako nema gol. Mnogi su očekivali da on brže ostvari uticaj na igru Parižana, a umesto toga i dalje traje njegova adaptacija.

Svi znaju da imamo mnogo sjajnih igrača i da imamo 35 fudbalera. Imamo mnogo izbora na dan meča i tokom utakmice. Nekad su odluke pozitivne ili ne, ali zbog toga su treneri tu pored terena, da odlučuju. Mogu da zadovoljim ljude ili ne. Pitao sam ga kako je i rekao je da je u redu, nema problema„, rekao je Maurisio Poketino.

PSŽ vodi na tabeli Lige 1 sa svih šest pobeda.

Posle teškog meča u Brižu ovo nam je bilo važno. Lion je dobar tim i igra dobro. Prmili smo gol u drugom poluvremenu i morali smo da pokažemo karakter. Pokušavamo mnogo stvari, radimo na treningu to ali teško je jer su utakmice na svaka tri dana i prioritet je da se igrači oporave. Možemo samo da gledamo snimke. To nije izgovor i moramo da napredujemo„, dodao je bivši trener Totenhema, Sautemptona i Espanjola.