Porto novi kandidat za domaćina finala LŠ?

Fudbal 10. maj 202118:551 komentar
Stadion Dragao u Portu
Octavio Passos, Getty Images Sport

Sve je manje vremena do finala Lige šampiona, a još uvek nije zvanično odlučeno gde će igrati utakmica između Čelsija i Mančester Sitija. Kao novi domaćin ističe se Portugal.

Nakon prvobitne odluke da se finale elitnog takmičenja igra u Istanbulu na stadionu Ataturk, UEFA je najavila da će u ponedeljak razgovarati sa Vladom Velike Britanije o predlogu da se finale ipak odigra u Londonu na „Vembliju“.

Najveći uticaj na odluku pred kojom se nalazi UEFA imaće aktuelne mere u pomenutim zemljama, kada je reč o pandemiji virusa korona.

Situacija u Turskoj nije povoljna kada je reč o broju novozaraženih, a Velika Britanija je rigorozna po pitanju dozvola za putovanja i ulaska u zemlju.

Ipak, najavljeno je da će ograničenja za putovanja biti ublažena 17. maja kad je reč o Engleskoj, a Turska je u međuvremenu dospela na „crvenu listu“ za posetioce sa ostrva, pa ni Siti ni Čelsi ne bi mogli da putuju u Istanbul.

U slučaju da se finale igra u Portugalu, stadion Dragao u Portu bi bio domaćin, a posao organizatorima olakšava i informacija da je Portugal na „zelenoj listi“ za putnike koji stižu iz Velike Britanije.

Finale Lige šampiona na programu je 29. maja.

Komentari

Vaš komentar