Opsadno stanje u Zagrebu pred meč visokog rizika Dinamo-AEK (FOTO)

Fudbal 15. avg 202312:01 4 komentara
Marko Lukunić /Pixsel

Zagrebačka policija uvela je posebne mere bezbednosti i proglasila utakmicom visokog rizika večrašnji meč koji će na Maksimiru igrati Dinamo i atinski AEK u okviru trećeg pretkola Lige šampiona, odložen prošle sedmice posle nereda i tuče Dinamovih Bed Blu Bojsa i pristalica grčkog kluba u Atini u kojoj je ubijen grčki navijač Mihalis Kacuris.

U atmosferi tragičnih događaja u Atini, zabranjen je dolazak gostujućih navijača, ali se očekuje veliki broj pristalica Dinama, a policija je objavila mere bezbednosti i posebne regulacije saobraćaja.

Policija između ostalog navodi da je zabranjeno unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga i ulazak i boravak u prostoru stadiona u pijanom stanju.

Nije dozvoljneo unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje povrda ili za stvaranje nereda i nasilja, kao ni paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava i drugih navijačkih rekvizita.

Marko Lukunić /Pixsel

Na stadion neće biti pušten niko ko maskira lice kapom, maramom ili na drugi način s namerom da pririva identitet.

Zabranjeno je i unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih rekvizita koji tekstom ili slikom, znakom ili drugim obeležjima kojima se iskazuje ili podstiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti.

Ista zabrana važi i za pevanje pesama ili uzvikivanje poruka koje poruka kojima se podstiču mržnja, nasilje ili malovažavanje nečiji rasne, nacionalne, regionalne ili verske pripadnosti.

Izričito je zabranjen i ulazak ili bacanje predmeta u takmičarski prostor ili prostor namenna zvaničnicima.

Marko Lukunić /Pixsel

Utakmica počinje u 20:00 časova, a ulazi u stadion biće otvoreni od 18:00 sati.

Trener grčkog kluba Matias Almeida poručio je juče na konferenciji za medije da fudbal treba odvojiti od nasilja i izrazio saučešće porodici i prijateljima ubijenog navijača.