Potpredsednik FSS na meti kritika: Opet Nedimović, opet Crnogorci, opet dres kod

Fudbal 28. mar 202314:51 50 komentara
N1

Bivši ministar poljoprivrede, a sada potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović našao se zbog svog stajlinga u centru pažnje tokom boravka delegacije saveza u Crnoj Gori.

Dan nakon što su fudbaleri Srbije u kalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Podgorici savladali Crnu Goru sa 2:0, Nedimović se našao u delegaciji FSS-a koju je predvodio novoizabrani predsednik Saveza Dragan Džaijić i u kojoj je bio i Jovan Šurbatović.

Oni su se sastali sa Dejanom Savićevićem, predsednikom Fudbalskog saveza Crne Gore i Dritanom Abazovićem premijerom Crne Gore, ali je Nedimović svojom pojavom došao u centar pažnje.

Naime, svi osim njega su nosili elegnatna crna odela i cipele, samo je bivši ministar došao je neformalno obučen u farmerke i patike, piše Nova.rs.

Delegat u Skupštini FSS-a i predsednik sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ Mirko Poledica tim povdom je na Tviteru napisao da će podneti zahtev da se usvoji „dres kod“ funkcionera FSS na zvaničnim sastancima.

„Ovim stajlingom Branislav Nedimović je pokazao veliko nepoštovanje prema državi Crnoj Gori i FSCG. Neozbiljno i neodgovorno“, napisao je Poledica.

„To je manir Nedimovića, dres kod nije nešto što je njemu posebno važno“

Facebook/Zdravko Krivokapić

Podsetimo, ovo nije prvi put da Nedimović privlači pažnju javnosti zbog svog neformalnog oblačenja. U novembru 2021. godine je na beogradskom aerodromu u farmerkama i bez kravate, dočekao tadašnjeg premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića.

Crnogorska opozicija ocenila je to kao poniženje, ne za Krivokapića lično, nego za državu koju predstavlja.

Premijerka Srbije Ana Brnabić tada je pokušala da opravda Nedimovića navodeći da on „često prekrši dres kod“.

„To je manir ministra Nedimovića. Dres kod nije nešto što je njemu lično posebno važno i nije nešto čemu pridaje posebnu pažnju. Ja razumem diplomatske protokole, ali nekad morate da razumete i individualne, lične preference ljudi“, rekla je Brnabić.

Tada je kazala i da su se članovi Vlade Srbije na sednici tog jutra čak „šalili da je za uobičajeni dres kod ministra Nedimovića on bio prilično sređen“.

Komentari (50)

Vidi sve komentare