Prosinečki za SK: Bolivija je opcija

Fudbal 13. avg 202215:14 > 15:20 1 komentar
Robert Prosinečki
Jonathan Moscrop Sportimage via Guliver Images

Hrvatski stručnjak Robert Prosinečki potvrdio je u razgovoru za Sport Klub da je u konkurenciji za mesto selektora Bolivije.

Prosinečki je bez angažmana od početka jula, kada je posle mnogo potresa napustio Olimpiju samo tri meseca pošto je stigao na klupu kluba iz Ljubljane.

Povezano

Fudbalski savez Bolivije je, inače, pre nekoliko nedelja objavio javni konkurs za mesto selektora. Uz Prosinečkog kao najozbiljniji kandidati pominju se Argentinac Gustavo Almiron i Alberto Iljanes, koji kao domaći stručnjak jedini ima iskustvo rada u bolivijskom fudbalu. Bolivija trenutno drži 81. mesto na rang listi Svetske fudbalske federacije.

„Argentinac je u maloj prednosti kako mi javljaju iz Bolivije, ali navijači i novinari su više za to da ja sednem na klupu. Samo želim da treniram, a u ovom trenutku je ta kombinacija u opticaju. Odluka će biti vrlo brzo”, rekao je Prosinečki.

S obzirom na to da se u subotu od 21.05 igra veliki hrvatski derbi između Dinama i Hajduka, Prosinečki je savršen sagovornik i na tu temu.

„Dinamo je igrački moćan, još uvek se da unaprediti igra, ali mislim da se u javnosti stvorila pogrešna klima. Leto je, pripreme, svaka evropska utakmica važna, a Dinamo je sve to prošao neokrznut. Sto godina nisu izgubili utakmicu, a opet nije dobro. Eto, ja to ne razumem. Bilo je dobrih i manje dobrih stvari, ali mislim da se Čačiću baš traži dlaka u jajetu. Recite mi koji trener ne bi bio siguran da ima rezultat. Igraš ’jogo bonito’ izgubiš i dobiješ otkaz. Što biste vi odabrali?“, rekao je popularni ’Žuti’, a potom se osvrnuo i na Hajduk, „Kod Hajduka se vidi da je ekipa kompaktna i da je taj takmičarski nivo veći nego poslednjih godina. Treba znati i izgubiti i proći dalje. Drago mi je da se stvorila ponovno dobra klima, igrački su slabiji od Dinama, ali imaju duh, atmosferu“.

A ko će dobiti prvi ovosezonski veliki hrvatski derbi?

„To je uvek pitanje za milion dolara. Tu odlučuju sitnice, detalji. Kada je neko u dobroj formi izgubi, nekad je obrnuto. U svakom slučaju uslovi za igru će biti dobri, nije vruće i sparno. Sa svake strane ima klasnih igrača i zapravo moramo da se veselimo utakmici. Znamo ko će navijati za koga, pa ćemo videti“, zaključio je Prosinečki.

Kompletan razgovor možete da pronađete na ovom linku.

Komentari (1)

Vidi sve komentare