Prvi put u SLS: VAR pokrio četiri utakmice u istom terminu

Fudbal 25. jul 202215:29 komentar
fss

Po prvi put od uvođenja VAR sistema u Srbiji, u nedelju su odigrane četiri utakmice u istom terminu od 21 čas. VAR centar FSS smešten u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, u kome se nalaze četiri VAR sobe, pokazao je da u tehničkom i funkcionalnom smislu ne odstupa niti zaostaje za najboljim VAR centrima u Evropi.

„Veoma sam zadovoljan kako je sve prošlo. Od prošle sezone koja je bila prva u istoriji našeg fudbala sa primenom VAR tehnologije, nismo imali situaciju da se četiri utakmice igraju u isto vreme. Znali smo da će se i to jednog dana dogoditi i mogu da kažem da je u nedelju uveče u sve četiri VAR sobe posao odrađen za svaku pohvalu. Sticajem okolnosti, imali smo samo jednu VAR aktivaciju i to na utakmici u Novom Sadu između Vojvodine i Spartaka, ali su sudije pokazale visok stepen koncentracije i profesionalizma i siguran sam da će u istom stilu nastaviti i u narednim rundama šampionata“ – rekao je predsednik Sudijskog odbora FSS Dejan Filipović.

Iz FSS poručuju da su zadovoljni zbog toga što su odlučili za izgradnju centralnog VAR centra (na koji prelazi sve više i više nacionalnih saveza), a ne korišćenja VAR sobi na stadionima ili u kombijima pored jer se pokazalo kao bolje rešenje.