Real Madrid TV: Sudija je bio 12. igrač Barselone

Fudbal 22. mar 202309:27 4 komentara
Angel Martinez/Getty Images

Barselona je u nedelju na Kamp Nou pobedila Real Madrid 2:1 u najvećem derbiju španskog fudbala i napravila ogroman korak ka tituli. Katalonci sada imaju 12 bodova prednosti na 12 kola pre kraja prvenstva.

Međutim, i nekoliko dana posle meča strasti se ne smiruju. Iz Madrida stižu poruke da su žestoko pokradeni i da je sudija Bengoečea direktno uticao na konačan ishod.

Realova klupska televizija Real Madrid TV objavila je četiri minute dugačak video sa njegovim odlukama za koje tvrdi da su bile na štetu ekipe iz Madrida.

„Nas ništa ne iznenađuje vezano za sudiju koji svojim greškama uvek ošteti Real. Znali smo to. Kada sudi De Burgos Bengoečea, uvek igramo protiv 12 igrača“, navodi se.

Realova klupska televizija ističe i da je Bengoečea sve radio „zajedno sa svojim vernim štitonošom u VAR-u, Cesarom Sotom Gradom“, odnosno da su njih dvojica preuzeli kontrolu kako bi „Real udaljili od bilo kakve šanse da se bori za titulu“. U daljoj analizi sudija se direktno optužuje za Realov poraz tvrdeći da je svaka odluka bila na štetu madridskog kluba.

Ističe se tako da je Serhi Roberto trebalo da dobije žuti karton u 15. minutu, a onda da je nešto kasnije sudija propustio da javno opomene i Roberta Levandowskog.

„Kriterijum mu je zavisio o dresu koji igrač nosi“, napominje se, a onda ističe da utakmicu nije smeo da završi ni Gavi zbog prekršaja koji nisu, a trebali su da budu sankcionisani žutim kartonom.

„Dvojica sudija imala su zadatak da izbace Real Madrid iz borbe za osvajanje lige. Nisu propustili iskoristiti priliku da to naprave“, stoji u detaljnoj analizi, a posebno se potencira poništen gol Marka Asensija iz 81. minuta.

„Svoju odluku opravdali su nekim linijama, povlačeći ih centimetar ovde ili onde, po oku, kako im je odgovaralo“, tvrdi se i zaključuje: „Da bi uništili naše snove, priznali su Kesijev gol posle očiglednog prekršaja Levandovskog na Karvahalu.“

Nedeljni meč je bio 253 El Klasiko, a Barcelona je stigla do 100. pobede. Real ima jednu više, a 52 susreta su završena bez pobednika.

Komentari (4)

Vidi sve komentare