Recko opet suspendovan 18 meseci

Dragan Antić
Printskrin

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije ponovo je suspendovala Dragana Antića Recka na 18 meseci.

Disciplinski organ, na sednici u utorak, izrekao je treneru prvoligaša Dinama istovetnu kaznu, kao i 18. marta. Komsija za žalbe delimično je usvojila prigovor Antića i naložila dopunu postupka. Prvostepeni organ saslušao je šefa struke ekipe iz Vranja putem video-linka i ostao dosledan prvobitnoj odluci. Odbrana je insistirala da saslušanje bude obavljeno u prisustvu advokata, što je i učinjeno, ali ni to nije uticalo na ublažavanje sankcije.

Antić narednih 18 meseci neće moći da sedi na klupi.

Komisija, na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem, izrekla je žestoku kažnu posle incidenata na gostovanju Dinama u Kruševcu. Antić je isključen zbog prigovora, ali je tek tada usledio šou. Imao je nemio dijalog sa službenim licima, obrušio se na četvrtog arbitra, Jelenu Cvetković, potom je moralo da interveniše obezbeđenje i bukvalno iznese trenera gostiju sa terena. U obrazloženju odluke, „disciplinci“ su posebno istakli da je Antić „višestruki povratnik“, da je već sankcionisan četiri puta tokom sezone i da prethodne mere nisu bile delotvorne.

Drugostepeni organ zahtevao je dopunu postupka, preko Disciplinske komisije. Tokom saslušanja, kako je navedeno, nije pronađen nijedan olakšavajući argument, zbog čega će Antić ponovo na klupu tek u septembru naredne godine.

Ostavljena je mogućnost vanrednog pravnog leka, odnosno zahtev Izvršnom odboru fudbalskog saveza Srbije za zaštitu pravilnika. Treneru Dinama, podsetimo, istovetnim pravnim mehanizmom ukunuta je prethodna suspenzija, oročena na 16 meseci, posle „odslužene“ četvrtine kazne.

Šef stručnog štaba Kabela, Zoran Vasiljević, i predstavnik GFK Jagodine, Nikola Miliosavljević, kažnjeni su na istoj sednici, u utorak, sa po 50.000 dinara, zbog isključenja na prvoligaškim utakmicama.

 

Komentari (0)

Vidi sve komentare