Reprezentacija Srbije vratila se u Beograd – trubači, pesma, euforija…

Fudbal 15. nov 202120:51 > 23:3951 komentara
Doček fudbalera Srbije
Izvor: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbalska reprezentacija Srbije u ponedeljak nešto posle 20:30 časova iz Lisabona se čarter letom vratila u Beograd.

Orlovi su u odlučujućem meču kvalifikacija za plasman na Svetsko prvensvo na „Lužu“ pobedili selekciju Portugala pogotkom Aleksandara Mitrovića u 90. minutu i drugi put uzastopno overili munijalsku vizu.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića oduševili su prikazanim u Lisabonu, a kao nagrada za uložen trdu, ne samo u nedeljnom duelu, došao je i pogodak Mitrovića vredan odlaska u Katar.

Srbija slavi svoje fudbalere, pohvale stižu sa svih strana, između ostalog od bivših bivših asova Predraga Mijatovića i Slaviše Jokanovića, Novaka Đokovića, kao i selektora košarkaša Svetislava Pešića, a koliko plasman na Mundijal znači naciji videlo se i na aerodromu „Nikola Tesla“.

Navijači su dočekali junake iz Lisabona, skandiralo se Piksiju, Mitru, Tadiću, Sergeju… Skandiralo se Srbiji. Zasluženo.

„Kakav šok,“ rekao je Stojković aludirajući na hladno beogradsko veče i dodao da mu je trenutno jedina želja da stigne kući.

„Previše je bilo pritiska u rezultata i igre. Pred njima tek predstoji lepa budućnost.“

Mitrović nema ništa protiv da u grupi na SP bude selekcija brazila.

„Možemo da igramo sa svima, sa ovim selektorom, sa ovim mentalitetom, možemo sa najjačima i želimo sa najjačima. Selektor je doneo ofanzivni fudbal, nešto što nismo imali. Napravio je tim, napravio je kolektiv. Bilo je to veliko veče, daje nam dodatnu motivaciju,“ rekao je i osvrnuo na promašeni penal protiv Škotske pre godinu dana:

„To je fudbal. Život piše romane. Lepa priča koju ću da pamtim. Naučio sam mnogo. Lepo veče i teških godinu dana. Sve se vratilo sve se naplatilo.“

Kapiten Tadić je istakao značaj selektora.

„Selektor je doneo prevagu, to je krucijalno. I njegov stručni štab, ljudima sa kojima s okružio. Vidi se uticaj selektora. Nije btino protiv koga igramo, protiv svakog ćemo da dominiramo i da pokušamo da pobedimo. Ranije smo previše razmišljali o drugima, a ne o sebi. Zato je napokon pala velika ekipa kao što je Portugal. Koliko možemo na Mundijalu? Sve je moguće, treba korak po korak da idemo.“

Fudbalska reprezentacija Srbije, doček fudbalera Srbije posle Portugala
Starsport
Doček fudbalera Srbije
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Doček fudbalera Srbije
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Doček fudbalera Srbije
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Doček fudbalera Srbije
Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Komentari

Vaš komentar