Ronald Kuman: Najteže je igrati atraktivan, napadački fudbal

Izvor: Guliver

Novi-stari selektor Holandije obećao da će njegova selekcija igrati atraktivno, iako navodi da to nije baš uvek tako lako.

Ronald Kuman se vratio na klupu Holandije, biće ovo njegov drugi mandat na mestu selektora Lala. Holandska fudbalska javnost nije bila toliko razočarana rezultatom, koliko načinom igre nacionalne selekcije.

To je i najveći razlog zbog kojeg je smenjen Luj Van Gal, a na mesto šefa struke imenovam Kuman. Upravo je nekadašnji trener između ostalog Ajaksa, Barselone, Benfike, PSV-a, Fajenorda i drugih velikih evropskih klubova već vodio selekciju Holandije, od 2018. do leta 2020. godine.

U tom periodu formirana je selekcija Holandije sa okosnicom od mladih igrača, napravljen je i dobar rezultat, osvojeno je drugo mesto u Ligi nacija. A Lale su u tom periodu igrače atraktivan i napadački fudbal.

„Pomislio sam tokom pojedinih utakmica na Svetskom prvenstvu u Kataru da bi to moglo da izgleda dosta bolje. I da mora i može da bude drugačije“, kaoa je Kuman, koji je potom dodao:

„U Holandiji pokušavamo da igramo fudbal, a to je često najteži put. Na nama je da vratimo dobar, atraktivan, napadački fudbal“.

Komentari

Vaš komentar