Samardžić: Majko, Srbija zove

Fudbal 21. mar 202314:22 5 komentara
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Lazar Samardžić, fudbaler Udinezea, izjavio je da želi da se sa selekcijom Srbije plasira na Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

Samardžić je rođen u Berlinu, a prošao je sve omladinske selekcije Nemačke. Prihvatio je poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića da u budućnosti nastupa za A tim Srbije.

Na svom Instagram nalogu je obrazložio svoju odluku da igra za Srbiju, ali i izrazio zahvalnost Fudbalskom savezu Nemačke.

„Poslednjih nedelja bavio sam se pitanjem koje mi je veoma važno, a tiče se moje sportske buducnosti. Posle brojnih razgovora sa porodicom, prijateljima, a posebno trenerom Draganom Stojkovicem, odlučio sam da igram za Srbiju, a time i za otadžbinu mojih roditelja. Moja porodica i ja smo izuzetno ponosni što sam dobio poziv, jer je to ujedno i nagrada za moja dostignuca“, napisao je Samardžić na svom Instagram nalogu.

„Moj cilj jeste i ostaje plasman na EP 2024. godine. Pokazana mi je jasna perspektiva i osecaj da mogu odmah da odigram važnu ulogu. Spreman sam da dam sve od sebe i jedva čekam da prvi put budem na terenu sa timom“, dodao je Samardžić.

Fudbaler Udinezea je zahvalio i Fudbalskom savezu Nemačke.

„Uvek mi je bila čast da budem deo reprezentacije Nemačke. Hvala vam na vremenu koje sam proveo u različitim selekcijama. Veliko hvala i poštovanje, posebno Antoniju Di Salvu, na poverenju. Naravno da cu i dalje držati palčeve za momke! Sada je vreme da se ostvari veliki san! Majko, Srbija zove“, zaključio je Samardžić.

Samardžić bi mogao da debituje za reprezentaciju Srbije na jednom od predstojećih mečeva protiv Litvanije i Crne Gore u kvalifikacijama za EP 2024.

Komentari (5)

Vidi sve komentare