SK saznaje: Lukić „preživeo“, opravdan penal u Subotici

Fudbal 12. mar 202209:04 4 komentara
Lazar Lukić
Srđan Stevanović/Starsport

Sudija Lazar Lukić opravdano je dosudio jedanaesterac u finišu meča Spartak Ždrepčeva krv – Partizan, zvaničan je stav nadležne komisije Fudbalskog saveza Srbije. Defitivna odluka potvrđena je Sport klubu sa više merodavnih adresa.

Isti stav imao je i Zdravko Savić, nekadašnji arbitar iz Bačke Topole, posmatrač suđenja na meču u Subotici.

Istovremeno, najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović, nije valjano postupio signalizirajuću glavnom sudiji da sporan detalj pogleda na ekranu. Zbog toga je Jovanoviću, angažovanom u VAR sobi, umanjena ocena.

Odluke je potvrdila Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na čelu sa predsednikom Dejanom Filipovićem.

Povezano

#related-news_1

Jedanaesterac u Subotici odlučio je pobednika, Partizan je slavio golom Bibarsa Natha u 84. minutu. Sudija Lazar Lukić, tek posle signalizacije iz VAR sobe i pregledom sporne situacije, okvalifikovao je prekršaj Alekse Đurasovića nad Nemanjom Jovićem najstrožom kaznom. Penal, o kojem se i danas diskutuje, izazvao je lavinu reakciju, dva saopštenja Crvene zvezde, oglašavanje Miloša Vazure, direktora Partizana, dan kasnije i Dragana Stojkovića, selektora Srbije, kao odgovor na optužbe sa stadiona „Rajko Mitić“…

U ponedeljak, dan posle subotičkog meča, tokom neformalnog sastanka na beogradskim Terazijama 35, najuže rukovodstvo FSS podržalo je rad arbitara i Sudijske komisije. Razgovoru je prisustvovao i Dejan Filipović, od sredine juna prošle godine prvi čovek organa zaduženog za rad arbitara i posmatrača u sistemu FSS.

Medijski rat i nekorektne optužbe, direktno uperene protiv superligaškog takmičenja  i srpskog fudbala, biće teme na predstojećoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije i Skupštine klubova Zajednice Super i Prve lige. Predstavnici Crvene zvezde i Partizana upotrebili su teške diskvalifikacije, iz crveno-belog tabora ciljani su i Fudbalski savez Srbije i selektor Dragan Stojković Piksi. Iako je vertikala FSS poslednjih meseci ozbiljno narušena, institucije srpske kuće fudbala ne bi smele olako da pređu preko teško razumljivih uvreda i optužbi.

Do kraja šampionata Srbije ostalo je još devet kola. Drugi krug završiće se 10. aprila, potom sledi sedam kola plej-of i plej-aut faze.