SK: Vidaković u Mariboru, Spartaku skoro 450.000 i 20 odsto

Fudbal 23. jul 202217:551 komentar
Vladan Vidaković
Srđan Stevanović/Starsport

Subotičani nastavljaju seriju letnjih poslova za ponos i hvalu – vezista Vladan Vidaković (23) preselio se u Maribor. Naredne četiri godine biće prvotimac slovenačkog šampiona!

Doskorašnji prvotimac Spartak Ždrepčeve krvi, po ubrzanom tempu, pozdravio se sa saigračima, prošao lekarske preglede i u subotu veče, praktično, zadužio ljubičasti dres glasovitog slovenačkog kluba.

#related-news_0

#related-news_1

Posao, završen u rekordno brzom roku, zadovoljio je sve tri strane. Slovenci su angažovali fudbalera po želji sportskog sektora i trenera Radovana Karanovića, talentovani Vladan Vidaković preselio se u ekipu iz evropskog društva, donedavnog učesnika kvalifikacija za Ligu šampiona i aktuelnog ciklusa Lige konferencije, Spartak je prihodovao značajna sredstva na ime obeštećenja…

Subotičkom superligašu, u osnovnom paketu, pripašće zagarantovanih 350.000 evra i 20 odsto od narednog transfera. Nije to sve – račun Spartak Ždrepčeve krvi mogao bi da bude bogatiji za još 100.000 evra, u zavisnosti od minutaže i ukupnog učinka Vladana Vidakovića. Klauzula o procentima zakucana je na 20 odsto, u svim varijantama.

Klasičan predstavnik novosadske škole fudbala, defanzivni vezista od jula 2019. odskočnu dasku pronašao je na severu Srbije. Posle lutanja u Voždovcu i obrenovačkom Radničkom, izabrao je Spartak Ždrepčevu krv i posle kratkotrajne pozajmice kulskom Hajduku, dokazao da zaslužuje mesto među najboljih 11. Nezaboravne tri godine u Subotici zaključio je na 88 prvenstvenih i pet kup utakmica, uz šest golova.

Brza eksplozija podrazumevala je i fokus javnosti, u poslednje tri godine. Za to vreme, Vidaković je dobrim izdanjima u kontinuitetu pokazao da ima štofa i za izazove velike scene, kakve Maribor, klub za primer na slovenačkom tlu, podrazumeva.

Spartak je u prvim danima letnjeg prelaznog roka objavio odlazak Lazara Tufegdžića u bugarski CSKA za pola miliona evra. Ranije su overeni, takođe, unosni transferi Mihajla Ivančevića u Odenze i Nemanje Tekijaškog u Termaliku. A, u ovom trenutku, sprema se još jedan bombastičan transfer – blizu odlaska u belgijski Mehelen nalazi su supertalentovani Luka Bijelović (21).

Fudbalska Subotica ima čime da se ponosi… I uput fino zaradi!

 

Komentari

Vaš komentar