Slučaj „Stanković“ još otvoren, suspenzija za Radulovića

Fudbal 07. apr 202221:13 1 komentar
FOTO: FK Crvena zvezda

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije suspendovala je Veljka Radulovića, predsednika prvoligaša Zlatibora. Slučaj Dejana Stankovića, šefa struke Crvene zvezde, prijavljenog zbog komentarisanja suđenja, i dalje je otvoren.

Disciplinci nemaju uslova za odluku u slučaju „Stanković“, rokovi za izjašnjenje i dalje teku.

Povezano

#related-news_1

Prvi čovek Zlatibora, Veljko Radulović, suspendovan je zbog ulaska u svlačioniocu tokom poluvremena utakmice sa OFK Bačkom (0:0). Službena lica, predvođena sudijom Goranom Miletićem iz Gornjeg Milanovca, detalno su obrazložila incident. Slučaj je utoliko delikatniji, jer se Radulović nalazi pod uslovnom kaznom. Suspendovan je do konačne odluke Disciplinske komisije, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić.

Pokrenut je i postupak protiv Zlatbora, zbog komentarisanja suđenja u sredstvima javnog informisanja.

Skandalozna dešavanja zabeležena su drugog aprilskog dana, na meču kadetskih ekipa Brodarca i lučanske Mladosti. U trećem minutu sudijske nadoknade vremena nastala je opšta tuča na sredini terena, arbitar Miroslav Milenković pokazao je šest crvenih kartona fudbalerima, treneru Mladosti i fizioterapeutu Brodarca. Sve je pratio i sraman incident na tribinama.

Službena lica, u prijavi posle meča, evidentirala su teške uvrede, izrečene od Ivana Draškića, učitelja lučanskog tima. Zbog uvreda, pretnji i ulaska u teren posle meča, kažnjen je četiri meča zabrane rada. Psovka i pretnja koštaće Ivana Kurtovića, fizioterapeuta Brodarca, suspenzijom na jednoj utakmici.

Fudbaleri Brodarca, Lazar Stevanović i Nirman Kolašinac i fudbaler Mladosti, Uroš Sremčević, kažnjeni su po četiri utakmice zabrane igranja. Prva dvojica, u izveštaju posle meča, prijavljeni su za nasilno ponašanje, Sremčević se tereti da je uzvratio na napad, ali usput udarao i vukao protivničke fudbalere.

Preterao je i Aleksandar Racić, član gostujućeg tima. Žestoko je vređao sudije, pogotovo posle crvenog kartona.

Zbog uvreda i pogrdnih reči, naredna dva meča, odmaraće i njegov saigrač Dušan Pešić. Utakmicom manje sankcionisan je i Aleksa Šainović, takođe, fudbaler Mladosti. Opsovao je sudijsku trojku i mirno napustio teren. Većina aktera, posle meča, izrazila je izvinjenje zbog burnih i preteranih reakcija.

Za to vreme, na tribinama stadiona Brodarca izbio je i sukob navijača.

Pristalice gostujućeg tima nameračile su se na klupu domaćina. Jedan od „navijača“, sa kišobranom u ruci, hteo je da se obračuna sa fizioterapeutom Brodarca. Umešale su se i pristalice domaćeg tima i smirile ratobornog čoveka. Gostujući navijači, tokom celog meča, burno su negodovali na odluke sudije, često koristeći teške reči…

Komentari (1)

Vidi sve komentare