Srpske fudbalerke traže podršku za meč decenije: Ako pobede idu u baraž za SP

Fudbal 30. avg 202219:102 komentara
Foto FSS Ženska fudbalska reprezentacija Srbije Jovana Damnjanović 01
Foto FSS

Žensku fudbalsku reprezentaciju Srbije u petak od 20 sati u Staroj Pazovi očekuje utakmica decenije protiv Portugala. Eventualna pobeda obezbedila bi našim damama baraž za Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava na Novom Zelandu i u Australiji.

Iskustvo i harizma u mečevima ovako velikog značaja imaju izuzetno važnu ulogu, a prevagu u korist naše reprezentacije mogla bi da donese devojka koja u dresu minhenskog Bajerna skoro svake nedelje igra utakmice visokog nivoa.

„Nisam jedina u našoj reprezentaciji sa iskustvom i autoritetom. Generalno, sviđa mi se ta kombinacija mladih igračica i nas koje smo već u zrelim fudbalskim godinama. Dokazali smo protiv Nemačke da nema nepobedivih i da na terenu u Staroj Pazovi, pred našom vernom publikom, možemo da izađemo na kraj sa bilo kojom reprezentacijom na svetu“, kaže Jovana Damnjanović za sajt FSS i dodaje da je Portugal samo jedna u nizu stanica na putu ka Svetskom prvenstvu 2023. godine:

„Pobeda protiv Nemačke je ulila ogromno samopouzdanje celoj ekipi, ali se nadam da će biti i najbolja moguća pozivnica za navijače da ispune tribine u Staroj Pazovi i da nam pomognu da napravimo taj odlučujući korak. Poslužiću se floskulom i reći da je to cement na kome treba da gradimo budućnost ženskog fudbala u Srbiji, a pobeda protiv Portugala i plasman u baraž za Svetsko prvenstvo bili bi zaslužena nagrada za sve ono što je ova grupa devojaka uradila u prethodne četiri godine“.

Jovana ne vidi neku drastičnu razliku u kvalitetu između Nemačke i Portugala:

„Obe selekcije pripadaju kremu svetskog ženskog fudbala. Možda je Portugal tehnički obučenija ekipa, neguju brazilski stil sa mnogo driblinga i igre jedan na jedan. Sa druge strane, Nemice stavljaju akcenat na disciplinu i kolektiv. U svakom slučaju, recept je da ukrotimo glavne igračice portugalske reprezentacije i da ih stavimo pod konttolu. Ukoliko dobro uđemo u utakmicu, one će posle nekoliko minuta postati nervozne jer su svesne da imaju imperativ pobede.“

Foto FSS Ženska fudbalska reprezentacija Srbije Jovana Damnjanović 02
Foto FSS

Veoma je važna podrška navijača.

„Kada igramo kod kuće sve deluje mnogo lakše. Postoji ta neka ekstraenergija koju je teško opisati rečima, ali je mi na terenu itekako osećamo. Bitno je samo da budemo strpljive, da ne paničimo čak i ako ne krene kako treba. Drugim rečima, moramo da se spremimo na borbu od 100, a ne 90 minuta. I da budemo svesne da i najmanja sitnica može da odluči pobednika“, istakla je Jovana Damnjanović.

Ulaz na tribine Sportskog centra FS Srbije je slobodan, upućen je otvoren poziv svim ljubiteljima fudbala da podrže srpske dame do istorijskog uspeha. Meč počinje u petak od 20 časova u Staroj Pazovi.

Eventualna pobeda obezbedila bi našim damama baraž za Svetsko prvenstvo koje se naredne godine odžava na Novom Zelandu i u Australiji.

Foto FSS Ženska fudbalska reprezentacija Srbije Jovana Damnjanović 03
Foto FSS
Komentari

Vaš komentar