Stadion Novog Pazara prazan dve utakmice

Fudbal 30. mar 202320:10 2 komentara
FK Novi Pazar
FK Novi Pazar/Instagram

Tribine stadiona Novog Pazara biće prazne u naredne dve utakmice, odlučila je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici u četvrtak.

Novopazarcima se na teret stavlja loša organizacija utakmice sa Kolubarom (0:1).

*Nacionalizam, rasizam, nasilje…: Novopazarcima preti ključ

Službena lica utvrdila su niz propusta na meču sa Lazarevčanima. Sa tribina su se čule uvrede, političke poruke i parole. Poseban akcenat stavljen je na ponašanje navijača sa severne tribine.

„Verbalno veoma nasilno i uvredljivo, krajnje neprimereno odnosili su se prema fudbalerima Novog Pazara, pozivali ih na svojevrsni „raport“ i ono što daje posebnu inkrimišuću notu jeste vređanje pojedinih igrača i njihovih porodica na verskoj i nacionalnoj osnovi“, stoji u obrazloženju odluke komisije, na čijem čelu se nalazi Ivan Nikolić.

Otežavajuća okolnost prema Pazarcima bila je kazna od 15. juna prošle godine. Po sličnim osnovama, klub je sankcionisan sa šest mečeva zabrane igranja pred navijačima. Novi Pazar se pred Disciplinskom komisijom nalazio i 5. maja, 11. avgusta i 22. septembra. Komisija je ostala pri stavu da eventualna žalba, prema članu 148 pravilnika, neće uticati na sprovođenje kazne, istovremeno da nema razloga za drastičniju sankciju.

Podsetimo, posle meča sa Kolubarom, napadnut je i golman Filip Kljajić. Skandalozan napad na kapitena u jednom od gradskih kafića uzrokovao je tektonske promene u klubu – odlazak golmana, tek postavljenog trenera Feđe Dudića i povlačenje počasnog predsednika Rasima Ljajića.

Novopazarci imaju pravo žalbe drugostepenoj komisiji u sistemu Fudbalskog saveza Srbije.

Kaznu će odraditi u mečevima sa Radnikom, u 29. kolu Mocart bet Super lige, i u plej-of fazi šampionata.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare