Stadion OFK od romantike do rugla – da li će ponovo zablistati

Fudbal 20. avg 202219:27 4 komentara

Omladinski stadion u Beogradu već punih deset godina propada. Fudbaleri OFK Beograda, tima sa tradicijom dugom jedan vek, treniraju u otežanim uslovima, dok je skoro ceo stadion zatvoren za posetioce. Nadležni iz Gradske uprave nisu dali odgovor N1 povodom višegodišnjeg problema i peticije koja je davno pokrenuta.

Pročitajte još:

Od romantike do rugla. Stadion na kome su igrali velikani poput Santrača, Petkovića, Skoblara pa sve do Kolarova i Ivanovića danas izgleda ovako. Već godinama unazad stadion konstantno propada. Problemi su brojni. Stolice su polomljene, beton je na tribinama popucao, dok se korov i šiblje konstantno šire. Sa poteškoćama na samom stadionu suočavaju se i igrači.

„Ukazao bih na jedan glavni problem, a to je teren, koji treniraju mlađe kategorije. To je veštačka trava, koji je stvarno u katastrofalnom stanju i dešavalo se mnogo, mnogo ozbiljnih povreda. I mislim da bi to jedino onako bio neki prioritet, koji bi trebalo da se reši“, kaže Damjan Janković, igrač OFK-a.

Nedavno je izabrano i novo rukovodstvo kluba, koje ima planove kako da poboljša uslove na terenu. Za pomoć su se kažu, obraćali i gradskoj upravi.

„S obzirom da je sadašnji gradonačelnik i sadašnji ministar sporta su momci, koji su bili u svojim sportovima proglašavani za najbolje na svetu, pa po toj nekoj sportskoj liniji, po tom nekom sportskom duhu, o kakvom god sportu da se radi, mislim da će oni imati načina, imati taj neki sportski impuls da pomognu“, govori sportski direktor OFK-a Dušan Petković.

I pored svih problema, igrači su i dalje optimistični i veruju da će stadion ponovo zablistati.

„Stadion je jedan od lepših u Beogradu, ako ne i u Srbiji, i mislim da bi to trebalo da liči na ono kako je pre ličio“, rekao je Janković.

Pokrenuta je i peticija pre deset godina „Sačuvajmo Omladinski stadion“, od strane udruženja građana „Kub prijatelja OFK Beograda“, gde je prikupljeno oko 20.000 potpisa. Tim povodom smo se i obratili čelnicima grada Beograda, čije ime nosi klub sa pomenutog stadiona.

Pitanje smo uputili Gradskom sekretarijatu za sport i lično gradonačelniku Aleksandru Šapiću. Odgovor nismo dobili.