Stanković: Na slatkim smo mukama, idemo na tri boda

Fudbal 23. jul 202218:43 5 komentara
Dejan Stanković
FK Crvena zvezda

Umesto u subotu u terminu 18.55, fudbaleri Crvene zvezde gostovaće Mladosti u Lučanima u nedelju od 21 sat. Dejan Stanković održao je u subotu konferenciju za medije pred ovaj duel.

„Mnogo puta smo igrali protiv Mladosti i oni gaje specifičan način fudbala. Dosta pokrivaju jedan na jedan po terenu, ne znam da li se to promenilo ove godine, možda malo manje rade direktan presing. Poštujemo svakoga, a vreme bi moglo da utiče na utakmicu, ritam, međutim, kako nama, tako i njima. Zvezda mora da ide na sva tri boda, nema izgovora i prepreka da se dođe do cilja“, rekao je Stanković na početku konferencije.

Rekao je trener Crvene zvezde da je na slatkim mukama kada je u pitanju odluka ko će se naći u startnoj postavi:

„Svi smo na slatkim mukama, ali to je stav Crvene zvezde kao kluba, da se raste iz dana u dan, da se jača konkurencija na svakom mestu i da se podmladi tim. To je naš prirodni put i zadovoljan sam, a svakako da je dobro biti na slatkim mukama kada imaš fenomenalnu grupu igrača koja može da iznese godinu na leđima. Na nama je samo da napravimo pravi odabir. Što se tiče novajlija, možemo ih očekivati na terenu. Naravno, treba još koji dan da se naviknu na ambijent, rad i na ono što tražimo od njih. Mitrović je u takmičarskom ritmu, tu nema problema. Pešić je odigrao dve prijateljske utakmice po 45 minuta, posle imao prehladu koja ga je odvojila od terena, a sa nama je odradio tri treninga. Svakako ga možemo očekivati“.

Na zahtev klubova, Zajednica Superlige pomerila je meč sa subote na nedelju i na nešto kasniji termin zbog velikih vrućina:

„Kako nama, tako i njima, ipak zahvalio bih se na razumevanju, jer smo uspeli utakmicu da odložimo da jedan dan, i da igramo u kasnom večernjem terminu. Sigurno neće biti vruće kao što je trebalo da bude, a mi ćemo gledati da budemo na našem nivou“, kaže Stanković.

Primiču se polako i obaveze u Evropi, Didelanž je u prvom meču slavio protiv Pjunika 1:0. To je dvomeč koji crveno-beli prate kako bi saznali ko će im biti rival:

„Gledali smo malo utakmicu, jer smo u to vreme imali trening. Do tad, nas čekaju utakmice sa Mladosti i sa Radnikom. Kada saznamo ko je rival, detaljnije ćemo analizirati. Svakako da je ogromna prednost što ćemo do prve evropske utakmice odigrati četiri prvenstvena meča. Prednost je i što je ekipa na broju. Zahvalio bih se direktorima Zvezdanu Terziću i Mitru Mrkeli, jer su odradili odličan prelazni rok u pravom trenutku za trenera, jer ih imam sve na broju pred početak kvalifikacija. Ulogu favorita ne izbegavamo, nije to naš način, ali ima vremena do toga“, zaključio je Stanković.

Komentari (5)

Vidi sve komentare