Stanković: Najjači tim na Novi Pazar, vraća se Rodić

Fudbal 05. mar 202218:57 komentar
FOTO: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda u nedelju od 16.15 časova igra protiv Novog Pazara na stadionu „Rajko Mitić“ meč 26. kola Superlige Srbije.

Aktuelni šampioni su trenutno na drugom mestu na tabeli, sa dva boda minusa u odnosu na Partizan. Trener Dejan Stanković izaći će na teren sa najjačim adutima.

Planiram da protiv Pazara izvedem najjači tim. Uspeli smo da u datom momentu ove sezone u 28 dana igramo devet utakmica i da skoro sve bude onako kako smo planirali. Spremali smo se da u prvenstvu imamo 16 mečeva, da u kupu imamo maksimalan broj utakmica i sigurno dve u Evropi. Dvadeset utakmica momci mogu da iznesu na “leđima” sigurno. Nikada ne idemo na goleadu. Idemo da odigramo dobru, čvrstu, takmičarsku utakmicu i da izvučemo ono što najbolje možemo iz same utakmice“ počeo je Stanković.

Istakao je Stanković da očekuje veliki broj navijača na tribinama i da Zvezda nema pravo na opuštanje.

Na papiru je tako, ali dosta puta se ispostavilo da ono što misliš da je lako na terenu se ispostavi da postaje teško. Ne želimo da dođe do opuštanja, ponavljam dosta smo radili na tome da se prema svakom protivniku ide kao da je najbolji na svetu. Tri boda na sutrašnji dan kada je besplatan ulaz, kada će doći mnogo ljudi da vidi Crvenu zvezdu, pozdravi momke i zahvali im se za ovakav start prvenstva gde smo ponovo vratili sve u igru. Dosta toga se pitamo, smatram da sutra nemamo pravo na lošu partiju“.

Milan Rodić  se vratio trenažnom procesu, a još jednom je prokomentarisao formu Mirka Ivanića za kojeg ističe da igra na visokom nivou.

Pred derbi sam imao opasku da je to samo njegovo priviđanje. Na osnovu onoga kako radi, kako se ponaša i ispoštuje svaki dogovor na terenu nikada nismo imali problem. Potpisao bih da Ivanić izgleda isto kako je izgledao od samog početka prvenstva. Nemam nikakav problem sa Ivanićem, radi fenomenalan posao na terenu i veoma je ozbiljan igrač tako da neka nastavi samo tako. Kao što sam rekao za Motiku, to važi i za sve ostale. Tu su da rade, kako bude bilo potrebno i kada odlučimo da mogu da nam pomognu, oni će igrati. Nije isključeno da i neko drugi dobije minutažu u nedelju. Na veliko zadovoljstvo Rodić se vratio, i dalje se vidi otok koji ima na licu i glavi. Vratio se i juče je bez problema odradio trening, tako da će Rodić sutra početi utakmicu“.

Trka za šampionsku titulu sa večitim rivalom nastavlja, a šef stručnog štaba Zvezde ističe igrači moraju da se izbore sa svakom vrstom pritiska.

Pritisak je pođjednak, nisam “tamo” pa ne mogu da znam koliki je pritisak. Pritisak je i kod nas, kakav treba da bude za klub kakav je Crvena zvezda, pravi takmičarski. Očekujemo najbolje i treba da ostane tako. Saživeli smo se sa takvim pritiskom od kada sam ovde, a i iza mene je dosta godina. Crvena zvezda je veliki klub i ona pritiske zna da trpi“, zaključio je Stanković.