Stojanović misli da je utakmicu izgubio Piksi, Kesić optimista za prolaz dalje

Fudbal 28. nov 202221:1829 komentara

Reditelj Gorčin Stojanović mišljenja je da je današnju utakmicu protiv Kameruna "izgubio selektor Dragan Stojković Piksi". "Ne našavši za shodno da obavi ono što bi svaki trener na 3:1 uradio, posle tog trenutka on ili neko od pomoćnika mora da zaurla 'vraćaj se nazad'", rekao je Stojanović u emisiji Global fokus. Voditelj i novinar Zoran Kesić, s druge strane, ostaje optimista pred meč sa Švajcarskom. "Ovo je trenutak da krenemo sa onim što nam najbolje ide, a to je fatalizam, a možda možemo da kažemo Piksiju da je uspeo da uradi ono što dugo niko nije - da poverujemo da je moguće. Od početka smo znali - idemo dalje ako pobedimo Švajcarce, situacija je i dalje ista i - idemo dalje", smatra Kesić.

Kesić je mišljenja da nije svejedno da li smo danas izgubili ili pobedili.

„Motivacija tima i samopouzdanje je pola uspeha, to smo često videli, takođe nije svejedno ni da li je Brazil igrao nerešeno sa Švajcarskom ili pobedio. Realno je da pobedimo Švajcarsku i da idemo dalje, to prognoziram“, rekao je Kesić.

Stojanović misli da smo odigrali „pristojnih sat vremena“.

Pročitajte još

„A onda je čovek koga sam 20 i kusur godina hvalio svuda, navukavši na sebe bes i partizanovaca i zvezdaša, mislim da su obe utakmice upropaštene njegovim odlukama. On je izgubio ovu utakmicu, ovu utakmicu nije izgubila Srbija, ovu utakmicu je izgubio Dragan Stojković Piksi, ne našavši za shodno da obavi ono što bi svaki trener na 3:1 uradio, posle tog trenutka on ili neko od pomoćnika mora da zaurla ‘vraćaj se nazad’. Bez obzira što je Švajcarska, ja bih rekao jedva, izgubila od Brazila, ja sam 60 odsto pesimista, 40 odsto optimista, nadam se da ću biti debelo u krivu“, kaže Stojanović.

Kesić ističe da „fudbal nije racionalna stvar“.

„Fudbal je stvar srca i stvar želje, mi taj racio oteramo, a imamo želju, ljubav, patriotizam… Ja bih primetio da mi protiv Brazila nismo igrali fudbal, protiv Kameruna smo igrali fudbal od kad smo primili gol. Šta se desilo sa našima da mi na 3:1 primimo dva brza idiotska glupa gola iz kontranapada, to je neverovatno, Gorčin je hrabriji od mene, ja ne mogu da bogohulim protiv Piksija. Ja se uzdam da će im on reći – prvu niste igrali, drugu jedan deo, hajde sada treći da igrate onako kako znate“, kaže Kesić.

Stojanović misli da „nije rđavo reći ‘ja sam pogrešio'“.

„Ja i dalje mislim da je greška, hajde da ne bude samo Piksijeva, nego stručnog štaba, neko mora da vikne – beži nazad. Ja bih voleo da Piksi ostane selektor i za sledeći krug kvalifikacija, Joakim Lev je čovek koji je osvojio SP, a izgubio neke banalne utakmice, a važne i velike. Nemačka je imala pet selektora u istoriji celoj, a mi imamo selektora više nego igrača“, kaže Stojanović.

Kesić kaže da je „fatalizam u nama utkan“.

„Mi želimo da fudbaleri budu bolji od nas, da ne vidimo u njima taj fatalizam i onda dođe Piksi koji je uspeo da ih otarasi tog fatalizma. Ovo je trenutak da krenemo sa onim što nam najbolje ide, a to je fatalizam, a možda možemo da kažemo Piksiju da je uspeo da uradi ono što dugo niko nije – da poverujemo da je moguće. Od početka smo znali – idemo dalje ako pobedimo Švajcarce, situacija je i dalje ista i – idemo dalje“, smatra Kesić.

Stojanović je mišljenja da „ovo i nije SP“.

„Ovo je Fifin turnir u novembru. Nadam se da se ovo više nikad neće desiti, osim ako Saudijska Arabija uzme ono sledeće. Ovo jeste politička stvar“, kaže.

Kesić se slaže da je „sve novac“.

„I zato će se povećavati broj učesnika, dok kaplje novac, a ne bih se čudio da će možda biti dodeljeno Saudijskoj

Arabiji. SP u Kataru je jedna fina tezga FIFA“, kaže Kesić.

Savetuje da „manemo mentalitet i da igramo fudbal“.

„Nemam šta da dodam, osim prisetite se onoga što se radili u kvalifikacijama i dobrim delom Lige nacija, da vidimo volju, trud, kako ste grizli. Hoću ponovo da kažem sebi – gle, pa može i ovako“, kaže Kesić.

Stojanović smatra da je rano da se kaže šta je glavna priča sa prvenstva.

„Ja čekam te neke utakmice zbog kojih ću možda pamtiti ovaj simpatični novembarski turnir u svetskom fudbalu“, kaže.

Komentari

Vaš komentar