Stojković: Dobro je da ne igra Dejo; Mitrović: Pobeda je cilj

Fudbal 26. mar 202318:54 6 komentara
Starsport/Peđa Milosavljević

Izabranici Dragana Stojkovića, fudbaleri Srbije u dobrom raspoloženju su stigli u Podgoricu, imalu su srdačan dočeka na aerodromu, a selektor i Aleksandar Mitrović su bili dobro raspoloženi i na pres konferenciji.

Utakmica između Crne Gore i Srbije na programu je 27. marta sa početkom u 20 časova i 45 minuta. Crna Gora je u prvom kolu pobedila Bugarsku u gostima sa 1:0, a Srbija je bila bolja od Litvanije na svom terenu – 2:0. Slobodna je bila selekcija Mađarske.

Dragan Stojković
Starsport

„Naravno da sam se čuo sa Dejanom Savićevićem. Čuli smo se pre nekoliko dana, pred start kvalifikacija. Čuli smo se i danas, pričali o raznim stvarima. Između ostalog i o tome da je stari hotel Crna Gora promenio ime u Hilton. Meni se ono prvo ime više sviđa, Dejo se složio sa mnom“, rekao je Stojković, pa nastavio u šaljivom tonu:

„Kada sam protiv Bugarske video da je na terenu Savićević, uplašio sam se, pomislio sam da se Dejo vratio. Onda sam shvatio da je to mladi igrač Vukan”.

Zatim je selektor Srbije posvetio vreme ozbiljnoj analizi meča koji sledi:

Aleksandar Mitrović
Copyright: xPedroxFiuzax

„Pratili smo meč Crne Gore u Bugarskoj i nema tajni među nama. Znamo čime rival raspolaže, znamo da nema povređenog Marka Jankovića, koji je odličan igrač. Crna Gora je dobra i mlada ekipa koja ne sme da se potceni. To su osetili Holanđani. Mnogo cenim Crnogorce, imaju mnogo je dobrih igrača, a analiza koju smo imali će nam dati smernice pred utakmicu“, poručio je Piksi, pa nastavio:

„Očekujem od svog tima da uvek bude najbolji na terenu, da osvaja bodove. Sada se pruža druga prilika posle preskočene prve prepreke i trijumfa nad Litvanijom. Biće kvalitetan meč, uzbudljiv i takmičarski, verujem da smo kadri da stignemo do cilja. Nedostajaće nam Filip Kostić, ali…”.

Aleksandar Mitrović
Guliver Image / Image ID: 1006393960

Na reči selektora Stojkovića nadovezao se Aleksandar Mitrović.

“Crna Gora je reprezentacija sa dosta kvaliteta. Ima kostur ekipe koji je dugo na okupu. Tu su Stefan Savić i Stevan Jovetić kao predvodnici, sa dosta mladih igrača koji donose novu energiju. Veoma ih poštujem, a pobeda nad Bugarima im je sigurno dala vetar u leđa. Mi smo ekipa koja uvek ide na pobedu, tu smo govorili i pred Brazil na Svetskom prvenstvu. Nadam se spektaklu, dobroj utakmici, pravoj atmosferi i neka slavi bolji“, zaključio je Mitrović.

Utakmica između Crne Gore i Srbije na programu je 27. marta sa početkom u 20 časova i 45 minuta. Istog dana, snage će odmeriti Mađarska i Bugarska.

Komentari (6)

Vidi sve komentare