Stojković zadovoljan: Nema izgovora, bićemo spremni za Crnu Goru

Fudbal 25. mar 202300:11 2 komentara
Photo by: Andrija Sokovic/Starsport.rs (Dragan Stojković Piksi) serbia-lithuania-37523
Photo by: Andrija Sokovic/Starsport.rs (Dragan Stojković Piksi)

Selektor Dragan Stojković bio je zadovoljan nakon startne pobede u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj.

Povezano

Najbolji srpski fudbaleri bili su bolji od selekcija Litvanije u Beogradu i pobedili na stadionu „Rajko Mitić“ sa 2:0.

„Zadovoljan sam! Znate, uvek je prva utakmica najvažnija i u psihološkom smislu vrlo teška. Ako pitate bilo kog u Srbiji, svi kažu da je normalno da se pobedi, ali treba pobediti. Mislim da su momci odigrali onako rutinski rekao bih, potpuno smo zasluženo pobedili i to je najvažnija stvar – da smo krenuli sa tri boda što je bilo u planu i drago mi je zbog toga“, naglasio je Dragan Stojković.

Srbija već za tri dana igra novi meč i to mnogo zahtevniji. Rival je Crna Gora, koja je u prvom kolu pobedila kao gost Bugarsku.

„Moraćemo da budemo spremni. Tu nema izgovora. Generalno, raspored je takav da već za tri dana igramo utakmicu u Podgorici i verujem da ćemo biti spremni. Bilo je i nekih promena u ekipi najviše iz razloga da bismo sačuvali energiju i svežinu koja će biti potrebna i to je to. U principu, bitno je da nema povreda i ono što mene posebno raduje je clean sheet ili u prevodu da nismo primili gol. To posebno uliva samopozdanje ekipi da vidi da može da odigra i na takav način“.

Pohvalio je selektor za kraj mlade i nove igrače, Erakovića, Joveljića, Samardžića… kao i generalno ceo tim.

Komentari (2)

Vidi sve komentare