Stolica: Da nametnemo svoju ideju u igri

Fudbal 25. jan 202113:02
Ilija Stolica
Izvor: FSS

Reprezentacija Srbije sačinjena od igrača iz Superlige u ponedeljak uveče igra prijareljsku utakmicu sa Dominikanskom Republikom u Santa Domingu.

Orlove predvodi selektor mlade reprezentacije Ilija Stolica koji je nakon poslednjeg treninga rekao da je ekipa spremna za meč.

„Dočekani smo ovde sa velikim respektom, našu utakmicu predstavljaju sa velikim poštovanjem i uvažavanjem. Posebno ističu da je ovo za njih istorijska utakmica jer nemaju prilike da ugoste neku evropsku selekciju“, rekao je Stolica za sajt Fudbalskog saveza.

„Imaćemo maksimalno ozbiljan pristup bez obzira što nam se igrači nalaze na sredini pripremnog perioda. Morali smo takoše da promenimo vremensku zonu i klimu. Ovde smo četiri dana i verujem da ćemo pokazati da smo se adaptirali“, dodao je on.

Igrači su upoznati sa kvalitetima rivala.

„Ipak smo se više fokusirali na nas, kako mi hoćemo da radimo i funkcionišemo. Moram da naglasim da sam prezadovoljan odnosom i pristupom igrača prema obavezama, lako su prihvatili sve zahteve. Domaćin je nedavno igrao sa Portorikom, imaju nekoliko zanimljivih igrača koji nastupaju u Evropi. Kvalitet je na našoj strani, očekujem da nametnemo svoju ideju u igri“, najavio je Stolica.

Drugi rival Srbiji biće Panama, a taj meč zakazan je za 28. januar.

„Radi se o učesniku Svetskog prvenstva u Rusiji, selekciji koja nije atraktivna kao SAD ali zaslužuje poštovanje, ozbiljan protivnik. Meč se igra tri dana posle susreta u Santo Domingu, videćemo koliko su igrači koji budu imali veliku minutažu protiv Dominikanske Republike upotrebljivi za taj duel u četvrtak. Ovde smo došli sa ciljem da svi igrači dobiju šansu i već u prvom susretu ćemo da obezbedimo određenu minutažu za veliki broj igrača. Imamo pravo na šest izmena“, zaključio je Stolica.

Meč Dominikanska Republika – Srbija igra se u ponedeljak od 22 sata.

 

Komentari

Vaš komentar