Stolica: Najbolji mogući momenat za dolazak u Partizan

Fudbal 09. jun 202216:235 komentara
Starsport

Partizan dugo vagao, a posle nekoliko trenera koje su odbili crno-bele, uloga šefa struke za narednu sezonu poverena je Iliji Stolici.

Partizan je i zvanično predstavio Iliju Stolicu kao novog trenera. On će na klupi Partizana zameniti Aleksandra Stanojevića, koji je podneo ostavku posle poraza u finalu Kupa Srbije od Crvene zvezde (2:1).

– Sam dolazak u Partizan je, prvo i osnovno, velika odgovornost. Moje zadovoljstvo i sreću koju osećam je teško objasniti. Emocija koju ja osećam dolaskom ovde je toliko velika da prevazilazi bilo kakve izazove ili nedoumice – rekao je Stolica u uvodnom obraćanju medijima, a potom je nastavio:

– Idealniji momenat ne može da postoji. Neki kažu da je težak, da je komplikovan, a ja mislim da je najbolji mogući. Sa tim stavom i takvom energijom želim da pristupim onome za šta me vezuje srce, a pored toga i znanje i iskustvo koje nosim ovde od igračkih do trenerskih dana. Osećam se da sam došao u svoju kuću.

Ilija Stolica je igračku karijeru počeo u Zemunu, nakon čega je igrao za još deset klubova, a kratko je nosio i dres Partizana. Prvi trenerski posao mu je bio asistent u kadetskoj selekciji Srbije, potom je bio pomoćni trener u Partizanu, pa je samostalno vodio selekcije U-16 i U-17, posle čega je seo na klupu Voždovca.

Posle toga je radio u Vojvodini i ljubljanskoj Olimpiji, a poslednji posao mu je bio mesto selektora mlade reprezentacije Srbije.

Komentari

Vaš komentar