Stolica: Verujem da ovi momci imaju kvalitet

Fudbal 04. avg 202221:1012 komentara
Ilija Stolica
FK Partizan/Miroslav Todorović

Trener Partizana Ilija Stolica ne gubi nadu u prolaz Partizana u plej-of Lige Evrope i pored poraza na Kipru od AEK Larnake 2:1.

– Verujem da ovi momci imaju kvalitet, potrebno je da dovedemo još nekoliko pojačanja na problematičnim pozicijama, da bismo imali zamene na svim mestima u timu. Splet dosta okolnosti doveo je do ove situacije, ne smemo sad da klonemo, moramo da se trgnemo, da prionemo na posao, da se okrenmo sebi, da na sledećoj utakmici eliminišemo AEK. Evropa bi mogla da bude prekretnica za čitavu sezonu – rekao je Stolica.

Crno-beli su delovali bolje nego u većini utakmica ove sezone, ali očajnim branjenjem prekida došli su opet do poraza.

– Nismo izvukli povoljan rezultat, a mislim da smo ga zaslužili. Bilo je kvalitetnih stvari u prvom poluvremenu, koristili smko slabosti u igri AEK-a, ali nismo uspeli da ih kaznimo. Primili smo golove iz prekida, posle drugih lopti, to je na ovom nivou izuzetno kažnjivo. AEK dva gola iz prekida… Ono što je sigurno, vreme jako teško za igru nije nam pogodovalo, morali smo da napravimo neke prinudne izmeme. Oni su ekipa koja 13 utakmica nije izgubila na domaćem terenu u evro kupvoima. Postoji problem adaptacije na vreme, nije lako držati ritam tokom svih 90 minuta. Mi smo pokušavali da pomerimo utakmicu za večernje časove, imali smo zahtev da se igra u 21 čas, ali domaćin je taj koji je odlučio da to bude što ranije moguće. Prvo poluvreme je gotovo, okrećemo se pripremi revanša.

Na kraju veruje Stolica u povoljan ishod dvomeča.

– Siguran sam da ova ekipa ima snage da napravi kvalitetan rezultat i eliminiše AEK u Beogradu pred našim navijačima, na našem stadionu. Bez obzira na sve, moramo da se pregrupišemo i zajedno eliminišemo AEK, to je prioritet svih prioriteta.

Komentari

Vaš komentar