Talibani zaradili milione od gradnje stadiona u Kataru

Fudbal 26. nov 202220:4813 komentara
Katar 2022
Izvor: Shutterstock/fifg

Kako u subotu piše engleski Telegraf, u izgradnji stadiona u Kataru učestvovali su i Talibani koji su od toga, kako se tvrdi, dobro profitirali.

Kako piše ovaj britanski list, a pozivajući se na neimenovani dobro obavešteni izvor, Talibani su dobro zaradili na izgradnji stadiona u Kataru. Kao da organizaciju ovog Mundijala do sada nije pratilo dosta kontroverzi.

Navodno, od novca koji su dobili da bi pristali na mirovne pregovore, Talibani su kupili mehanizaciju koja se inače koristi za izgradnju stadiona.

A onda su te mašine iznajmljivali Kataru za cenu i po 10.000 dolara mesečno po mašini.

„Talibanima je turnir bio zlatna koka. Neki od njih su iznajmljivali i po šest ili deset mašina, a zarađivali su i do 10.000 po mašini mesečno tokom celog trajanja izgradnje stadiona“, naveo je izvor Telegrafa.

Katar je inače bio i mesto na kome su vođeni mirovni pregovori, a brojni su čelnici Talibana koji su za to vreme i živeli u ovoj zemlji. Navodno, Katar im je plaćao za to. Navodi se i da su Sjedinjene Američke Države i Ujedinjene nacije.

„Javna je tajna u Ambasadi Avganistana u Dohi da su članovi pregovaračkog tima Talibana dobili novac od Katara i da su ga uložili u opremu za izgradnju stadiona. Čak su koristili svoju mrežu da od ljudi iz Avgansitana skupljaju donacije i obećavali ljudima deo zarade od izgradnje stadiona“, zaključio je izvor britanskog lista.

 

Komentari

Vaš komentar