TSC za ponos: Najmoderniji stadion u Srbiji u završnoj fazi

Fudbal 14. maj 202122:54 6 komentara
Stadion FK TSC Bačka Topola
Foto FK TSC Bačka Topola

U Bačkoj Topoli ponosno su objavili slike završne faze izgradnje stadiona TSC, koji će biti po svim standardima UEFA i najmoderniji u srpskom fudbalu.

TSC Bačka Topola

Fudbaleri TSC pobedili su u petak kao gosti ekipu Radnika u Surdulici ubedljivo sa 3:0. Tim rezultatom napravili su veliki korak ka petom mestu u Superligi Srbije. Uz ovu lepu vest klub iz Bačke Topole je na društvenim mrežama objavio serijal slika sa izgradnje novog stadiona u ovom gradskom naselju sa 15.000 stanovinka.

Reflektori su odavno nikli, postavljeni su grejači i ceo prateći sistem za teren, dok će moderni semafori biti montirani u naredne tri nedelje. Nakon toga idu led reklame iza oba gola i jedne tribine, a na kraju i najmodernija trava.

Stadion FK TSC Bačka Topola
Foto FK TSC Bačka Topola

Stadion za 4.500 gledalaca

Kao što je poznato TSC je poslednje dve sezone u Superligi igrao kao domaćin na terenu susedne Sente. U međuvremenu je u završnoj fazi izgradnja novog stadiona u Bačkoj Topoli, koji će po svim kriterijumima biti najmoderniji fudbalski objekat u Srbiji, izgrađen po svim standardima UEFA.

Stadion će biti kapaciteta 4.500 gledalaca, sa potpuno pokrivenim tribinama i svim pratećim sadržajima, površine oko 5.500 kvadratnih metara. U sklopu stadiona biće i moderan hotel za smeštaj igrača i trenera.

Stadion FK TSC Bačka Topola
Foto FK TSC Bačka Topola

Po ugledu na najmodernije stadione

Stadion će moći da se koristi i u druge namene poput organizacije koncerata, kulturnih dešavanja i raznih sportskih manifestacija. U sklopu sportskog kompleksa biće i bazen, kao i lokali, koji će se izdavati, sve u svrhu da objekat sam sebe izdržava, po ugledu na najmodernije stadione u Evropi i svetu.

U Bačkoj Topoli je nedaleko od centralnog stadiona već izgrađena najmodernija fudbalska akademija sa pet terena, teretanama, saunama, restoranom i ostalim pratećim sadržajuima za fudbalere.

Izgradnja Centralnog stadiona započeto je 2017. godine, a njegovo otvaranje zakazano je za sledeću fudbalsku sezonu.

Sve to prate i zapaženi rezultati. TSC je prošle sezone kao debitant zauzeo četvrto mesto, odmah iza Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine i prvi put u istoriji predstavljao srpski fudbal u Evropi.

Stadion FK TSC Bačka Topola
Foto FK TSC Bačka Topola

 

Stadion FK TSC Bačka Topola
Foto FK TSC Bačka Topola

 

Foto TSC Bačka Topola

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare